YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Eksiğimizi gidereceğiz

Cumhurbaşkanı Sezer, Anıtkabir Defteri'ne "İnsan hakları ve demokratikleşmedeki eksikliklerimizi gidererek, Türk ulusuna gösterdiğiniz çağdaşlaşma ereğini mutlaka gerçekleştireceğiz" diye yazdı.

Cumhuriyetimiz'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 62. yılında tüm Türkiye, KKTC ve dış temsilciliklerimizde törenlerle anıldı. Cumhurbaşkanı Sezer, Anıtkabir Özel Defteri'ne "Hukukun üstünlüğünü egemen kılarak, insan hakları ve demokratikleşmedeki eksikliklerimizi gidererek, Türk ulusuna gösterdiğiniz çağdaşlaşma ereğini mutlaka gerçekleştireceğiz" diye yazdı.

Atatürk için ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, başkanlığındaki devlet erkanı Atatürk'ün kabrini ziyaret ederek, çelenk koydular ve saat tam 09:05'te manevi huzurunda saygı duruşunda bulundular. Aynı saatte, bütün yurtta da Ata'ya saygının ifadesi olarak sirenler çalındı. Sokaklarda, okullarda ve işyerlerinde bütün vatandaşlar 1 dakika süreyle saygı duruşunda bulundular.

Eksiğimizi gidereceğiz

Cumhurbaşkanı Sezer, Milli Misak Kulesi'nde bulunan Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Yüce Atatürk, Aramızdan ayrılışının 62. yılında size olan sonsuz saygımıza, ilke ve devrimlerimize bağlılığımızı, laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cummhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatma andımızı yinelemek için huzurundayız. Ulusumuzun gönencini yükseltmek ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Hukukun üstünlüğünü egemen kılarak, insan hakları ve demokratikleşmedeki eksikliklerimizi gidererek, Türk ulusuna gösterdiğiniz çağdaşlaşma ereğini mutlaka gerçekleştireceğiz. Kurduğunuz Cumhuriyet ve gerçekleştirdiğiniz devrimlerle başlattığınız çağdaşlaşma sürecindeki ışığınız ve gücünüz manevi varlığımız ve ilkelerimizdir. Bu ışık ve güçle laik, demokratik ve çağdaş cumhuriyetimizi, ülke ve ulus bütünlüğümüzü, birlik ve dirliğimizi sonsuza kadar koruyacağız. Büyük Türk ulusu olarak yüksek anınız önünde eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz."

Sezer, yazdıklarını yüksek sesle okuduktan sonra geri dönerek defteri imzaladı.

Selanik'teki evinde anıldı

Atatürk, doğum yeri olan Selanik'te de törenle anıldı. Türkiye'den giden "Kültür Treni"ndeki 110 kişilik heyet tarafından, Atatürk'ün Selanik'teki evinin önünde anma töreni düzenlendi.

KKTC'de de, Lefkoşa Atatürk Anıtı'ndaki törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde her iki ülkenin bayrakları göndere çekilerek, tekrar yarıya indirildi.

Erciyes'in zirvesinde tören

Bu arada, Kayserili bir grup dağcı, Atatürk'ün ölümünün 62'nci yıldönümü nedeniyle Erciyes'e zirve tırmanışı yaptı. Hacılar Dağcılık Merkezi Başkanı İsmail Yılmaz, Ali Rıza Ceyhan başkanlığındaki 5 dağcının, saat 09.05'te saygı duruşunda bulunduklarını ve Türk bayrağı diktiklerini söyledi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...