YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Spor'dan

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Bu gruba şans yetmez

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi ikinci turunda güçlü takımlarla eşleşti. Sarı-Kırmızılılar, Milan, Deportivo La Coruna ve PSG ile B Grubu'nda mücadele edecek. Cimbom ilk maçını 21 Kasım'da deplasmanda Milan ile oynayacak.

Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde 2. tura çıkan Galatasaray, birbirinden zorlu rakiplerle eşleşti. Sarı-Kırmızılı takım, dün Cenevre'de çekilen kura çekimi sonrası Milan (İtalya), Deportivo La Coruna (İspanya) ve Paris Saint Germain (Fransa) ile B gurubunda mücadale edecek. İlk grup maçlarından şansının da yardımıyla 2. tura çıkan Sarı-kırmızılıların, bu turda işi kolay olmayacak.

Avrupa'nın futbolda söz sahibi ülkelerinin zirvedeki takımlarıyla zorlu müsabakalara çıkacak olan Galatasaray, ilk maçında Milan ile karşılaşacak. Geçtiğimiz sezon Avrupa Kupalarının dışına attığı Milan'ı ile deplasmanda karşılaşacak olan Sarı-Kırmızılılar, P.S.G ile deplasmanda oynayacağı karşılaşma ile grup maçlarını tamamlayacak.

Galatasaray Asbaşkanı ve Basın sözcüsü Ali Dürüst, "Tanıdık takımlarla oynamak bizim için avantaj. Ama aynı avantaj onlar içinde geçerli. Bu turda rakipleri güçlü-zayıf diye değerlendirmek hata. Amacımız 2. turda iyi oynadığımız maç sayısını çoğaltıp çeyrek finale kalmak. " dedi.

Fransa'nın güçlü temsilcisi PSG, bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne direk katıldı. F Grubu'nda 3 galibiyet ve 1 beraberlikle 10 puan toplayan Fransız temsilcisi 2. sırada yer alıp 2. tura yükseldi. PSG'nın kadrosunda Okocha, Anelka, Robert gibi ünlü isimler bulunuyor. PSG'nin Avrupa'daki en büyük başarısı 1996 Kupa Galipleri Kupası'nı müzesine götürmesi.

Milan tanıdık

Geçtiğimiz sezon G.Saray, bu sezon da Beşiktaş ile 1. turda aynı grupta yer aldı. G.Saray'ın geçtiğimiz sezon son maçta 3-2 yenerek hem Şampiyonlar Ligi hem de UEFA Kupası dışına ittiği İtalyan temsilcisi bu sezon daha oturmuş bir takım görüntüsü veriyor. Milan, H Grubu'nda 3 galibiyet ve 2 beraberlikle 11 puanla zirvede 2. tura çıktı. İtalyan ekibi kadrosunda Maldini, Bierhoff, Shevchenko, Leonardo, Coco, Chamot gibi yıldızlar bulunduruyor.

Deportivo kapalı kutu

Geçtiğimiz yıl tarihinin en büyük başarısına imza atarak İspanya Ligi'nde şampiyon olan Deportivo, Şampiyonlar Ligi'ne direk katıldı. İspanyol ekibi, E Grubu'nda hiç yenilmeden 2 galibiyet ve 4 beraberlik alarak ilk sırada 2. tura yükselerek büyük bir başarıya imza attı. Deportivo'nun kadrosundaki yıldız oyuncular Emerson ve Sampaio ile birlikte Donato.

Galatasaray'ın maç programı
21 Kasım 2000 :Milan-Galatasaray
6 Aralık 2000 :Galatasaray-PSG
14 Şubat 2001:Galatasaray-Deportivo
28 Şubat 2001:Deportivo-Galatasaray
7 Mart 2001:Galatasaray-Milan
13 Mart 2001:PSG-Galatasaray

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...