YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Spor'dan

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Ülker evinde kral

Suprolig'de kendi evindeki tüm maçlarını kazanan Ülker, son olarak yenilgisiz Asvel'i devirdi.

Suprolig, A Grubu'nda mücadele eden ve kendi sahasında Fransa'nın Asvel Lyon Villeurbanne takımını 78-65 yenen Ülkerspor'da, farklı galibiyetin sevinci yaşanıyor.

Turuncu-Yeşilli ekibin antrenörü Murat Didin, Asvel karşısında çok iyi savunma yaptıklarını ve maçı kazandıklarını söyledi. Didin, Fransız ekibinin yıldız oyunculara sahip olmamasına karşın takım oyununu çok iyi uyguladığını ifade ederek, "Asvel oyuncuları disiplin anlayışından hiç kopmuyor. Oyuncularıma, maç öncesinde rakip oyuncuların ortaya koyduğu mücadelenin daha fazlasını ortaya koyarsak, karşılaşmayı kazanacağımızı söylemiştim. Bunun yanında genç oyuncular Kerem ve Paculia'nın performansı beni mutlu etti. Bu gençler, Ülkerspor'un geleceği olacaktır. Ayrıca Pachoutine'in sakatlanması işimizi kolaylaştırdı" diye konuştu.

Grupta yer alan CSKA Moskova, Alba Berlin ve Asvel takımlarının denk güçte olduğunu kaydeden Didin, "Sıralamadaki yerimizi dış sahalarda alacağımız galibiyetler belirleyecek. Kendi sahamızda hiç maç kaybetmemeye çalışıp, birkaç deplasman galibiyetiyle, sıralamada kendimize avantaj sağlayacak bir yerde bulunmaya çalışacağız" dedi.

Ülkerspor Menajeri Lütfi Arıboğan ise, Asvel maçından istedikleri sonucu aldıklarını belirterek, "Rakibimiz bu maça kadar yenilgisizdi. Biz de saha avantajımızı kullanarak Fransız takımının gruptaki bu unvanına son verdik. Şimdi Suprolig'deki hedefimiz gelecek hafta Rusya'nın CSKA Moskova ile yapacağımız karşılaşmadan galip ayrılmak. Bu maçı kazanırsak grup lideri olacağız" diye konuştu. Arıboğan, kendilerini maçlarında yanlız bırakmayan taraftarlarına da teşekkekür etti.

EFES, umudunu yitirmedi

Suprolig'de, grubundaki 4. maçında İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımına deplasmanda 69-59 yenilen Efes, Türkiye'ye döndü.

Efes Antrenörü Ergin Ataman, Suprolig'de deplasmanda yaptıkları Maccabi Tel Aviv maçını, dış atışlardaki düşük yüzdeleri nedeniyle kaybettiklerini söyledi. Ataman, Maccabi maçında, 11 sayı gerideyken farkı 4'e indirdiklerini, ancak bu arada attıkları basketin, maçın hakeminin vermesine karşın, masa hakemlerinin 24 saniye süresinin dolduğu gerekçesiyle sayılmamasının, rakiplerini yakalamalarını engellediğini bildirdi.

Ataman, "Dış atışlarda düşük yüzdeyle oynamamız da Maccabi Tel Aviv maçını kazanmamıza izin vermedi"dedi. Rakibin en skorer oyuncusu Huffman'ı durduramadıklarını da kaydeden Ataman, "Biz, Huffman'ı sezon başında transfer etmek istemiştik, ama olmadı. Bu maçtaki 10 sayılık fark, ne çok, ne de az bir fark. Amacımız, İstanbul'daki maçı 10 sayının üzerinde farkla kazanıp, üste çıkmak. Bana göre Maccabi Tel Aviv ile birlikte grubu ilk iki sırada bitirir, Final-Four'a gideriz" diye konuştu.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...