YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Petrol fiyatı düşecek

Fiyatlardaki anormal artışın üretim azlığından kaynaklanmadığını ileri süren petrol üreticileri üretimi arttırmamaya karar verdiler. Üreticiler, fiyatların kısa sürede düşeceğine inanıyor.

Viyana'da toplanan Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) petrol bakanları dünkü gayri resmi toplantılarda aldıkları kararları resmen onayladılar. Resmi toplantı sonunda yapılan açıklamada, kartelin şu an için üretimde yeni bir artışa gitmeyeceği teyit edildi.

OPEC Başkanı Ali Rodriguez, kartelin fiyatlarda istikrar sağlamak için sorumluluklarını tamamiyle yerine getirdiğini belirterek, şimdiki yüksek fiyatların başka etkenlerden kaynaklandığını savundu.

Fiyatlar 22-28 dolara çekilecek

OPEC bakanları, petrol arzında bu yıl içinde 4 kez yapılan artışın etkilerinin tümüyle görülmesinin belli bir zaman gerektirdiğini ve bu an için 30 doların üzerinde seyreden varil fiyatlarının yakında kartelin hedeflediği 22-28 dolar aralığına çekileceğini belirtiyorlar. Öte yandan OPEC toplantısında kuruluşun üst yönetimi için yeni atama kararları da alındı. Görev süresi 1 Ocak'ta dolacak olan şimdiki OPEC Başkanı Venezüella Petrol Bakanı Ali Rodriguez, bu tarihten itibaren genel sekreterlik görevine getirildi.

Ali Rodriguez'den boşalan başkanlığa da yine 1 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere dönüşümlü olarak Cezayir Petrol Bakanı Şekip Halil ile şimdiki Genel Sekreter Rilvanu Lukman getirildi.

Rodriguez'in genel sekreterliğinin, toplantıda Irak, İran, Suudi Arabistan ve Libya adayları arasında uzlaşma sağlanamaması sonucu bulunan bir son dakika çözümü olarak gerçekleşti. Rodriguez, OPEC genel sekreterliğini üstlenmekle Venezüella petrol bakanlığı görevinden ayrılacak.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...