YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den
Dizi...

  Arşivden Arama

 


İsrail uranyum kullanıyor

İsrail keskin nişancıları Ramazanın ilk gününde 5 Filistinliyi şehid etti. Human Rights Watch, İsrail ordusunun Filistin bölgelerine helikopterlerle bozuk uranyun attıklarını belirledi.

Filistin'deki İsrail katliamı mübarek ramazan ayının ilk gününde de devam etti. İsrailli keskin nişancıların açtıkları ateş sonucu beş Filistinli öldü. Batı Şeria yakınlarındaki Kalkilya kentinde pusuda bulunan İsrailli keskin nişancıların açtıkları ateş sonucu beş Filistinli öldürüldü. Gece helikpoterlerle saldırılarına devam eden israil askerleri iki gündür Filistin bölgelerine helikopterlerle bozuk uranyum attıkları belirtildi. Uluslararası İnsan Haklarını İzleme Komitesi, birçok Filistinli üzerinde yaptıkları deneyde buna rastladıklarını belirtti. 2. intifadanın başladığı 28 Eylül'den bu yana 1650 Filistinilinin İsrail askerleri tarafından yakalandığını belirten İnsan Haklarını İzleme Komitesi, bu Filistinlilerin çok kötü koşullar altında, insanlık dışı işkencelere maruz kaldıklarını belirtti. İngilterede yayımlanan The Sunday Times ise, İsrail ordusunun Batı Şeria'ya bağlı üç bölgeyi tekrar işgal edeceğini bildirdi. Habere göre, perşembe, günü İsrail Başkanı Ehud Barak yönetiminde toplanan kabinede Filistin'e ait bazı bölgelerin tekrar işgal edilmesi tartışıldı. Toplantıdan sonra İsrail ordusu belirtilen bölgelere asker ve tank yığmaya başladı. 28 Eylül'den bu yana devam eden ikinci intifadada ölenlerin sayısı 323'e çıktı.

Hizbullah'a tam destek

Bu arada, Lübnan Başbakanı Refik Hariri, İsrail'in Lübnan topraklarının bir bölümünü işgalinin sürmesi halinde Hizbullah'ın etkinliğinin süreceğini söyledi. Hariri, 1967'den beri İsrail işgalinde bulunan Şebaa Çiftlikleri'ni kastederek, "İsrail'in Lübnan'ı işgali devam ettiği sürece, bir direniş partisi olarak Hizbullah da faaliyetlerine devam edecek" dedi. İsrail'in Araplara karşı güç kullanarak, "büyük bir hata" işlediğini belirten Hariri, "Hizbullah, İsrail'e karşı direnen bir Lübnan partisidir ve Güney Lübnan'ın kurtuluşunda önemli bir rol oynamıştır. İsrail içinde bulunduğu ikilemden güç kullanımına başvurarak çıkacağını sanıyorsa yanılıyor" diye konuştu. Hariri'nin bu demeci, Lübnan-İsrail sınırında önceki gün meydana gelen patlamanın ardından, İsrail uçaklarının bölgeye hava akını düzenlemesinden sonra yaptığı belirtiliyor. Sınırdaki patlamada bir İsrail askeri ölmüş, ikisi yaralanmış, İsrail'in hava akınında da bir Lübnanlı yaralanmıştı. İran'ın başkenti Tahran'da ise, Filistin'e destek amacıyla bir gösteri düzenlendi. Filistin Meydanı'nda düzenlenen gösteriye katılan yüzlerce üniversite öğrencisi, baskı altındaki Filistin halkını korumak için Müslüman ülkelerin ortak bir askeri pakt ve ordu kurmalarını istediler.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...