YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Kıyıma karşı hukuk

'Memur kıyımı' yasa tasarısına karşı hukuk girişimi devam ediyor. HUDER heyeti Adalet Bakanı Türk'ü ziyaret ederek tasarının "toplumsal huzura dinamit" olacağı uyarısında bulundu

Memur kıyımı yasa tasarısına karşı hukuk girişimi devam ediyor. HUDER heyeti dün Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ü ziyaret ederek tasarının "toplumsal huzura dinamit" olacağı uyarısında bulundu. Ankara Barosu da, tasarıya karşı 'sivil itaatsizlik' çağrısını gündemine aldı.

Hukuki Araştırmalar Derneği Genel Başkanı ve FP Trabzon Milletvekili Şeref Malkoç ile beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ü makamında ziyaret ettiler.

Toplumsal huzura dinamit

Genel Başkan Yardımcısı Muzaffer Önder, yaptığı açıklamada, tasarıyla ilgili kaygılarını Bakan Türk'e aktardıklarını belirterek, "Tasarı, 657 Sayılı yasaya tabi devlet memurlarını da kapsadı. Valiler ve kaymakamlar, hakimler ve savcılar da bu yasa tasarısına dahil edilmiş. Dolayısıyla hakim ve savcılar görev yapamaz, vali ve kaymakamların bulundukları yerlerde hizmet edemez bir duruma gelmelerine yol açılmıştır. Bu tasarı yasalaşırsa, milletvekillerinin vereceği her oy, Türkiye'de toplumsal huzura bir dinamit olarak dönecektir."

Adalet Bakanı Türk'ün de, "Ben de namaz kılıyorum, ben de Cuma'ya gidiyorum" diyerek, namaz kıldığı için hakim veya savcılara ceza verilemeyeceğini söylediği öğrenildi.

Ankara Barosu atakta

Ankara Barosu Başkanı Sadık Erdoğan da, Hukuk ve Demokrasi Derneği ile Demokrat Hukukçular Platformu'na, memur tasarısı konusunda destek vereceğini bildirdi.




Kağıda basmak için tıklayın.

AB brifingi başlıyor
ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Yılmaz'a bağlı AB Genel Sekreterliği, Cumhurbaşkanı, Genelkurmay, MGK Genel Sekreterliği ve yüksek yargı organlarına bir dizi brifing verecek.
Torunuma TV izletmiyorum
RTÜK heyetini kabul eden CHP lideri Baykal, şiddet içeren yayınlara dikkat çekerek, "Ben torunuma kontrollü olarak TV izletiyorum" dedi
FP davası 12 Aralık'ta başlayacak
Anayasa Mahkemesi, FP'nin kapatılması istemiyle açılan davayı 12 Aralık Salı günü görüşmeye başlayacak. Mahkeme Başkanı Mustafa Bumin, heyetin gündemini dün belirledi.
Anayasa Mahkemesi öncelikle Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş'ın "yasadışılığın odağı olmayı" düzenleyen 103. maddesinin ikinci fıkrasının Anayasa'ya aykırılığı iddiasını ele alacak. Yüksek Mahkeme, iddiayı ciddi bulursa, bu istemi karara bağlayacak. Bu karar 103. maddenin ikinci fıkrasının iptali yönünde olursa, önce bu kararın gerekçesi yazılacak ve dava görüşülmeye devam edilecek. Anayasa'ya aykırılık ciddi bulunmazsa Mahkeme, davayı ara vermeden görüşecek.
Mahkeme, FP kapatılırsa hangi milletvekillerinin milletvekilliğinin düşeceğini de kararlaştıracak.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...