YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Tokat gibi cevap

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sabah gazetesinin yalanlarına cevap verdi. Belediye, Albayrak A.Ş.'ye verilen ihalelerin yasal olduğunu bildirdi.

Batık banka haberlerinden dolayı Dinç Bilginíin ipliğini pazara çıkaran Yeni Şafakía iftira kampanyası başlatan Sabah gazetesine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden tokat gibi cevap geldi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Sabah gazetesinin günlerden beri başlattığı iftira kampanyalarına yazılı bir açıklama yaparak son noktayı koydu. Sabah İstanbul Eki Genel Yayın Yönetmeni Erdal Bilalleríe yönelik yapılan yazılı açıklamayı Yeni Şafak ele geçirdi. Söz konusu yazılı açıklamada yapılan tüm iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğu belirtilirken, Belediye yeni polemiklere girmemek için bu açıklamayı yalnız Sabah Gazetesiíne yönelik yapmayı tercih etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesiínin tüm ihalelerinin 2886 sayılı Devlet İhale Yasasıína göre yapıldığı belirtilen açıklamada ihale ilanlarının Başbakanlığa bağlı Basın İlan Kurumu aracılığı ile uygun görülen gazetelerde yapıldığı ve bunun bir zorunluluk olduğu ifadelerine yer verildi.

İhaleler objektif şartlarda gerçekleştirildi

Albayraklar Şirketler Topluluğuínun Bedrettin Dalan döneminden beri ihale aldığına dikkat çekilen yazılı açıklamada, Albayraklar Şirketler Topluluğuínun 1985 yılından beri İstanbul Büyükşehir Belediyesi personel taşıma işini üstlendiği, diğer taftan Taksim-IV. Levent Metro hattının elektromekanik ihalesini Albayraklaríın Fransız Celeglec-Cengiz A.Ş. şirketleriyle ortak konsorsiyumun aldığı kaydedildi. Albayraklar'ın konsorsiyum içindeki payının yüzde 5 olduğuna dikkat çekilirken, belediye'nin tüm ihalelerinin objektif şartlarda gerçekleştirildiği savunuldu.

Açıklamada, İETTínin ì100 adet özel halk otobüsüne çalışma ruhsatı verilmesinin, İstanbulíun her geçen gün artan nufusuna parelel olarak oluşan ulaşım ihtiyacına karşılamak üzere ì3645 sayılı İETTínin görev ve yetkilerini düzenleyen kanun hükümlerine göre gerçekleştirildiği belirtilerek şu görüşlere yer verildi:

ìİhale ilanı Basın ilan Kurumu aracılığı ile 11 Kasım 2000, 13 Kasım 2000 Hürriyet ve Türkiye gazetelerinde yayınlanırken, aynı tarihlerde internet aracılığı ile duyurusu da yapılmıştır. İhaleye her Türk vatandaşı, gerçek ve limited, anonim şirket, sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketi tüzel kişiliğini haiz olanlar katılabilir. İETTínin hukuken şahıslarla ve özel halk otobüsleri ile ilgili tek tek muhatap olması kurum içinde bazı sıkıntılar meydana getiriyordu. Yaptırımların daha rahat uygulanması açısından hukuki işlemlerin rahatlığı ve bürokratik işlemlerin azaltılması gerekçesiyle, söz konusu ihale guruplandırılmıştır."

Sibel Albayrak'ın belediyede görevi yok

Kazım Albayrakíın eşi olduğu iddia edilen Sibel Albayrakíın, İstanbul Büyükşehir Belediyesiínde hiçbir görevinin bulunmadığına işaret edilirken, bu kişinin Kazım Albayrakíın eşi olmadığı da belirtildi. Sabah Gazetesiínin, Yeni Şafak Gazetesiíni hedef alan iddilara da değinilen açıklamada şu bilgilere yer verildi: ìYeni Şafakía kıyak iddası ile ilgili olarak tanımlanan yer, Topkapı Şehir Parkíı imar planında kamulaştırma sahasında kalan 152 adet parselin kamulaştırma işlemleri 29 Şubat 1996 tarihli Encümen kararına istinaden toplu olarak yapılmış, sözkonusu proje kapsamında kamulaştırılan parsellerin büyük bir bölümü Belediyemiz adına tescil edilmiştir. Ancak, ana projeyi aksatmayacak şekilde belediyemiz adına açılan tezyidi bedel davaları sonucu yüksek çıkan 6 adet parselin istimlakından vazgeçilmiştir. 24 Eylül 1998 tarihli encümen kararıyla vazgeçilen 7 hisseli arsanın bir hissesi Albayraklaría aittir."

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...