YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Yazarlar

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den
Dizi...

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Medya, neden halkına yabancı?

Eskiden mektup alırdık, şimdilerde "mail" alıyoruz. Teklifler, şikayetler, nükteler...

Antalya'dan Ümit Akdemir, "Yeryüzünde, yaşadığı toplumun değerlerinden bu kadar bihaber bir medya anlayışı var mıdır bilemem..." diyerek başladığı mektubuna (yoksa mail miydi?) şöyle devam ediyor:

Ayların sultanı Ramaza-ı şerifin Müslüman yürekler iskelesinden kendini gösterdiği şu günlerde malum medya da bu ulvi duygulardan reyting çıkarma peşinde... Reklamları izliyorum, Kur'an-ı Kerîm mealleri, İslam ilmihalleri, ünlü hafızanların duaları fonda, eserler Ramazan'da evimizde, bir sonraki karede beyaz başörtülü yaşlı bir teyze, sayfaları çeviriyor ve ardından genç bir Müslüman Zebah'ın verdiği bu eşsiz eserden faydalanıyor, hatunun mütesettir halinin tesirinden az kalsın teessüf duyulacak ayrıntıyı kaçırıyordum, ya hu bu Müslüman hatunun sayfaları çevirdiği parmaklarında 1 cm tırnak var, bu ne perhiz, bu ne lahana....

Efendiler, bu işler manken tutup, önüne senaryomsu taslaklar koymakla olmaz, Gelin zahmet edip 'cukladığınız' bu insanları biraz daha tanıyın!

Giyotinle kesilen kafa

Kimya biliminin dehası Lavoisier'nin, asıl eğitimi hukuktu ve Paris Barosu'na kayıtlı avukattı. Bilimsel gözlem ve yorum üzerine yaptığı konuşmaları ile ünü bütün dünyaya yayılmıştı. Kimya bilimini reddeden yobazların kafasını gösterip "Bu kelleler hiçbir seye yaramaz" dediği için tutuklandı. Aynı gün yargılanıp ölüme mahkum edildi.

Lavoisier, matematikçi Lagrange'i çağırdı. "Kellem giyotinden sepete düştüğünde gözlerime bak; eğer iki kere kırpıyorsam bil ki, insan kafasi kesildikten sonra bir süre daha beyninin düşünmekte olduğunu anlarız."

Lavoisier'nin kafası kesildikten sonra sepete düştü ve gülerek iki kere göz kırptı.

Matematikçi Lagrange diyor ki, "Lavoisier'nin son saniyedeki ispat arayışı, bilimselliğin yüzyıllar sürecek meşalesidir. Ama o yobaz kafalar ufunet üretmek için asırlarca karanlıkta sürünecekler."

BAKUT

Şekerlik müdavimlerinden Zeki Özbay, "Hükümet, batık bankalar konusunda tam bir BAKUT gibi çalışıyor" diye not göndermiş.

- Nedir o?

- Batık banka arama kurtarma timi.

HAYIRLI RAMAZANLAR... HAYIRLI RAMAZANLAR...

Kenara çekilmesi gereken

Dünya nimetlerine ehemmiyet vermeyen yaşayış ve felsefesiyle ünlü filozof Diyojen, bir gün çok dar bir sokakta zenginliğinden başka hiçbir şeyi olmayan kibirli bir adamla karşılaşır.

İkisinden biri kenara çekilmedikçe, geçmek mümkün değildir...

Mağrur zengin, hor gördüğü filozofa: "Ben bir serserinin önünden kenara çekilmem" der.

Diyojen, kenara çekilerek gayet sakin şu karşılığı verir:

- Ben çekilirim!

Akıl vergisi

Dostlarında biri, Fransız Kralı 15. Lui' ye:

- Majesteleri, demiş. Akıl vergisi almayı hiç düşündünüz mü? Hiçkimse budalalağı kabul etmeyeceğine göre, herkes böyle bir vergiyi seve seve öder.

Kral, alaylı alaylı gülerek:

- Hakikatten enteresan bir fikir, cevabını vermiş. Bu buluşunuza karşılık, sizi akıl vergisinden muaf tutuyorum.

 


Faks: +90 (212) 613 14 92 - 93
28 KASIM 2000


Kağıda basmak için tıklayın.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...