YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Bahçeli'nin kredisi bitti

Somuncuoğlu'nun bakanlıktan azledilmesinden sonra MHP'deki muhalefet hareketlendi. Ramiz Ongun'un başını çektiği muhalefete 15'e yakın milletvekili de destek veriyor. Bahçeli, Rıza Müftüoğlu, Yaşar Erbaz, Muharrem Şemsek, Mustafa Dağcı'nın da aralarında bulunduğu bir grupla görüşerek muhalefeti kırmaya çalıştı.

ANKARA- Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu'nun azledilmesi MHP'de muhalefet seslerinin yükselmesine neden oldu. Genel başkanlık yarışında Bahçeli'nin rakibi olan Ramiz Ongun, Muharrem Şemsek ve Yılma Durak gibi isimlerin muhalefetine Türk Ocaklar'ndan yetişen 15'e yakın milletvekili de destek verdi. Muhalefetteki hareketlilik, 9 Eylül'de yapılacak kongerede Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye karşı yapılacak atağın ilk adımı olarak değerlendiriliyor.

Somuncuoğlu'nun ihracı planlı

Sadi Somuncuoğlu'nun, Ongun ve Durak'la temaslarından haberdar olan Devlet Bahçeli ise gelişmeleri kontrol altına almaya çalışıyor. 9 Eylül'de yapılacak olan kongerede Somuncuoğlu'nun genel başkanlık için aday gösterilmek istendiği yönünde istihbarat alan Bahçeli'nin, ilk etapta Somuncuoğlu'nun partiden ihracını düşündüğü öğrenildi. MHP tüzüğü gereği, partiden ihraç edilen genel başkanlığa aday olamıyor. Somuncuoğlu'na saldırının da bu çerçevede "planlandığı" belirtiliyor. MHP'li üst düzey bir yönetici, Somuncuoğlu'nun DSP ile hükümet kurmak başta olmak üzere, Apo'nun idam dosyasının bekletilmesi, 5+5, cumhurbaşkanlığı seçimi, deprem ihaleleri, başörtüsü ve öğrenci affında partiden ayrıldığına dikkat çekti.

Ongun'un odası boşaltıldı

Devlet Bahçeli'ye kongrede destek veren, daha sonra da danışmanlık görevini üstlenen Ramiz Ongun'un da MHP ile bağları koptu. Genel Merkez'deki odası boşaltılan Ongun, Maltepe'de bir çalışma ofisi tuttu. Somuncuoğlu ile ilişkileri bir hayli iyi olan Ongun, "Doğu'nun Başbuğu" olarak gösterilen Yılma Durak'ı da yanına alarak, 9 Eylül'deki kongre öncesi hazırlıklara başladı.

Bahçeli, muhaliflerle görüştü

MHP lideri Bahçeli ise, iktidarda verdiği tavizlerin muhalefeti harekete geçirdiğini bilerek bazı muhaliflerle temasını sürdürüyor. Aralarında Salih Gökçe, Muharrem Şemsek, Rıza Müftüoğlu, Yaşar Erbaz, Mustafa Dağcı, Tuncay Şekercioğlu gibi isimlerin de bulunduğu Türkeş ekibi olarak bilinen 15'e yakın isimle Gölbaşı Patalya Otel'de buluşan Bahçeli, muhalifleri partiye davet etti.


 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...