YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Nefes kesen yarış

FP Kongresi'nde, genel başkan adayları Recai Kutan ve Abdullah Gül arasında nefes kesen bir yarış yaşandı. Gül, 521 oy alırken, 633 oy alan Kutan, genel başkanlık koltuğunu korudu.

ANKARA- FP Genel Başkanlığı'na yeniden Recai Kutan seçildi. Delegelerden 633'ü Kutan'a oy verirken, Abdullah Gül'ün ise 521 oy alması büyük bir başarı olarak değerlendirildi. Saat 19.00'da başlayan Genel Başkan ve GİK seçimi ile ilgili oylama oylama, bir saat 15 dakika sürdü. Delegelerin, 21 ayrı sandıkta oy kullandığı seçimde, 1236 delegeden 1195'i oy kullandı. Sonuçlar, Divan Başkanı Yasin Hatipoğlu tarafından açıklandı. Hatipoğlu, 1154 oyun geçerli sayıldığını, 41 oyun ise çeşitli nedenlerle geçersiz kabul edildiğini açıkladı. FP Genel Başkanı ve Malatya Milletvekili Kutan 633 oy ile genel başkanlığa seçildi.

Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra yeniden FP Genel Başkanı seçilen Recai Kutan, konuşmasının yarısında Abdullah Gül'ü de yanına çağırarak tebrik etti. Delegelerin büyük tezahüratı üzerine Kutan ve Gül üç kez birbirini tebrik edip kutlamak zorunda kaldı. Kutan, konuşmasını "Başbakan Kutan", "Abdullah-Recai omuz omuza", "Türkiye sizinle gurur duyuyor" ve "İşte kardeşlik, işte fazilet" sloganları arasında yaptı.

Fazilet partisi Büyük Kongresinde 633 oy alarak yeniden Genel Başkanlığa seçilen Recai Kutan, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından bir teşekkür konuşması yaptı. FP'nin kongreden yüzünün akıyla çıktığını söyleyen Kutan, "Bu neticenin önce FP camiası için, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını Allah'tan niyaz eiyorum. Göğsümüzü kabartacak bir kongere yaşadık" dedi. Kutan, bugüne kadar böylesine organize ve çoşkulu bir kongre görmediğini belirterek, yurdun çeşitli yerlerinden en az 25 bin partilinin kongreye iştirak ettiğini dile getirdi.

'Sonuçları iyi okuyacağız'

Kutan, FP'nin Türkiye'de ezilmiş, horlanmış kesimlerin sesi olan bir parti olduğunu ifade ederek, "Yeni bir dönem başlıyor bu ülkede. Yeni bir dönem başlıyor FP'de. Bu seçim neticelerini gayet iyi şekilde okumak mecburiyetindeyiz. Bu sonuçlar en iyi şekilde okunacak ve FP ilk seçimlerde iktidara getirilecektir" diye konuştu.

Kutan, kongre süreci boyunca 'hayır'da yarıştıklarını dile getirerek, "Asıl hayırda yarış yarından itibaren başlayacak" dedi. Kongereyi organizasyonunda emeği geçenlere ve özellikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e teşekkürlerini dile getiren Kutan, "Bu kongreden yüzümüzün akı ile çıktık. Önümüzdeki günler için omuzlarımızda büyük sorumluluk var. Bu partiyi birinci sıraya taşımak en büyük görevimiz olmalıdır. Sonuçu en iyi şekilde okumak, değerlendirmek ve gerekli önlemleri almak mecburiyetindeyiz" şeklinde konuştu.

GÜL: Partinin emrindeyiz

Abdullah Gül, kongre sonuçlarının açıklanmasından sonra kürsüde konuşmasını yapan Recai Kutan'ın yanına çıkarak, tebrik etti. Gül, daha sonra yaptığı kısa konuşmasında kongre sonucunu değerlendirirken, şöyle dedi:

"Netice hayırlı olsun. Biz 'hayırda yarış içindeyiz' dedik. Bu hayırda yarış bitti. Recai Ağabeyimiz sizlerin desteğiyle yeniden Genel Başkan seçildi. Biz partinin emrindeyiz. Bize görev verilirse yaparız. Partinin yolu açık olsun. Bu kongre, iktidara bir adım daha yaklaştırsın. Arkadaşlarımla partinin emrinde olduğumuzu bir daha kendisine bildiriyorum."

ARINÇ: Büyük başarı

FP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, seçim sonucunu, "çok büyük başarı" olarak değerlendirdi. Arınç, seçim sonuçlarıyla ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, hareketlerinin hem tabanda hem delege nezdinde büyük bir kabul gördüğünün anlaşıldığını söyledi. FP delegelerinin ve teşkilatlarının artık bir yenileşme ve değişim arzusu içinde olduklarını ifade eden Arınç, "Biz, sonucu çok büyük başarı olarak görüyoruz. FP için bu iyi bir başlangıçtır. 14 Mayıs, Fazilet'teki yenileşme hareketinin başlangıcıdır. Hayırlı olsun" diye konuştu.




Kağıda basmak için tıklayın.

KONGRE'DEN NOTLAR...
ASKİ Spor Salonu, sabahın erken saatinde gelenlerle saat 09.00'da tamamen dolarken, dışarıda kalan çok sayıda izleyici kongreyi bahçeye kurulan dev ekranda izledi.
İŞTE FP'NİN YENİ GİK'İ
'Geleceğin partisiyiz'
FP'nin geçmişin değil, bugünün ve geleceğin partisi olduğunu, belirten Genel Başkan Kutan, "Türkiye'yi düzlüğe ancak FP ulaştıracaktır" dedi
Muhteşem karşılama
KONGRE salonuna giren Abdullah Gül ve Recai Kutan muhteşem tezahüratlarla karşılandı. Gül, yanına gelen Kutan'a bir çift "gül" hediye edince salon ayağa kalktı
Mesajı tam okunmadı
TAYYİP Erdoğan'ın kongreye gönderdiği mesajın tamamının okunmaması dikkat çekti. Erdoğan'ın mesajı şöyle: "Sevgili dostlar! Sizler, acının da hüznün de anıtlaşmış abidelerisiniz. Sizler, memleket sevgisinin, muhkem; taşıdığınız misyonun mütevazı kahramanlarısınız. Sizler, 2000'li yılların demokratikleşmesinde, insan haklarının temininde, özgürlüklerin tesisinde ve savunmasında, hukukun üstünlüğüne dayalı çoğulcu ve katılımcı bir sistemin kurulmasında Türkiye'nin teminatısınız. Ve sizler, hâlâ halkımız için kimsesizlerin kimi, sessiz yığınların sesi olma arzusunu kor bir ateş gibi içinizde taşıyanlarsınız. Yeter ki sizin azminiz, kararlılığınız, hizmet aşkınız, değişim talebiniz ve de sistemi yeniden yapılandırma arzunuz engellenmesin. Umarım bu kongre siz aziz kardeşlerimde fazlasıyla var olduğuna inandığım pozitif enerjiyi iktidar talebine dönüştürecek ve iktidar makamına taşıyacak bir yapının oluşmasına vesile olur. Bir kez daha tüm kardeşlerime, Anneler Günü'nde tüm çilekeş hanım kardeşlerime sevgi ve saygılarımı sunarken bitmeyecek şarkının bestekarlarına selam olsun."
12 dakika ayakta alkışlandı
PROF. Dr. Necmettin Erbakan'ın kongreye gönderdiği mesaj yaklaşık 12 dakika alkışlandı. Erbakan'ın mesajı okunmadan önce salon uyarıldı. Kongre programını sunan hatip, partililere "Tüylerinizi diken diken edecek bir mesaj okuyacağım. Burada yok ama gönüllerimiz bir" diye hitap etti. Erbakan ise mesajında "FP'nin birinci olağan kongresi münasebetiyle göndermiş olduğunuz nazik davetinizi aldım. Çok teşekür ederim. Kongrenin hayırlı olmasını, manevi ve maddi ızdıraplar içinde bulunan milletimizin kurtuluşuna vesile olmasını diler, kongreye iştirak eden bütün kardeşlerimin her birine selam, sevgi ve saygılarımı sunarım. Allah'a emanet olunuz" dedi. Mesajın okunmasından sonra kongre salonunda yaklaşık 12 dakika alkış, ıslıklarla tezahürat yapan FP'liler "Mücahit Erbakan" sloganı atarken, salondaki dev ekranlarda da "Mücahit Erbakan" alt yazısı geçildi. Divan Başkanı Hatipoğlu'nun tezahüratın kesilmesi yönündeki çabaları ise sonuçsuz kaldı. Erbakan'ın telgrafını İran, Libya, Filistin temsilcileri ayağa kalkarak dinledi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...