YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


KONGRE'DEN NOTLAR...

ASKİ Spor Salonu, sabahın erken saatinde gelenlerle saat 09.00'da tamamen dolarken, dışarıda kalan çok sayıda izleyici kongreyi bahçeye kurulan dev ekranda izledi.

ANKARA Büyükşehir Belediyesi, halka döner dağıttı. Döner tezgahına "Bu döner ziyafeti Melih Gökçek'in Emin Çölaşan'dan aldığı tazminatlarla karşılanmaktadır" pankartı asıldı.

SALONDA, "O, ne diyorsa o", "Gül dalında güzeldir", "Bölünmeyeceğiz, kına yakın", "işte net adres: WWW.Kutan.Org", "I love you Kutan" yazılı pankartlar dikkati çekti.

GENEL Başkan Adayı Abdullah Gül lehine birkaç dövizin yer aldığı görüldü.

KUTAN'ın dev posteri Kürsünün arkasında yer alırken, Gül'ün daha küçük bir posteri salonun bir köşesine asıldı.

KÜRSÜNÜN sol tarafında, kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın gönderdiği çelenk dikkati çekti. Erbakan'ın kutlama mesajı alkış tufanıyla karşılandı.

CHP Genel Başkanı Altan Öymen'in kongreye çelenk gönderdiğinin duyurulması üzerine salondan "yuh" sesleri geldi. Görevlilerin uyarısıyla ses kesildi.

TÜRK Halk Müziği Sanatçısı Orhan Hakalmaz, yedi bölgesinden yedi ayrı türkü seslendirdi. Hakalmaz, Kutan için "Malatya" türküsünü okurken, Gül için de "Gesi Bağları"nı seslendirdi.

KONGRE dolayısıyla salon içinde ve dışında bini çevik kuvvet olmak üzere yaklaşık 2 bin polis görev yaptı. Bu rakam tüm parti kongrelerinden daha fazla.

MHP'den, Genel Başkan Yardımcısı Murat Şefkatli ve Genel Sekreter Yardımcısı Sait Gönen'in adları anons edildiğinde de "yuh" sesleri geldi. Görevliler partilileri uyardı.

DYP Grup Başkanvekili Saffet Arıkan Bedük ile DYP Çorum milletvekili Bekir Aksoy'un adları anons edildiğinde ise alkışlanmaları dikkati çekti.

HAK-İş Genel Başkanı Salim uslu ile bası partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de salonda hazır bulundu.

TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu kongreye mesaj gönderdi.

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kapatılan RP'nin yasaklılarından Şevket Kazan ve Ahmet Tekdal'ın mesajları alkışlarla karşılandı.

KUTAN ve Gül ile kurmayları el ele tutuşarak delegeleri ve seyircileri selamlamaları büyük çoşkuyla karşılandı.

PROTOKOL bölümünde Kutan ve Gül'ün çevresinde Kutan'ı destekleyen Lütfi Esengün, Veysel Candan ve Oğuzhan Asiltürk ile, Gül'ü destekleyen Azmi Ateş, Bülent Arınç ve Abdulatif Şener oturdular.

RECAİ Kutan, konuşmasında Şeh Edebali'nin Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Bey'e vasiyetinden şu satırları okudu: "Ey oğul, sabretmesini bil vaktinden önce çiçek açma."

AÇILIŞI yapan FP Genel Başkan Yardımcısı Veysel Candan, Milliyet'in 'FP kaypak' ile Sabah'ın 'Bizanslı Hoca' manşetini hatırlatarak, "Bu oyunu hep birlikte bozmak zorundayız" dedi.

KONGREYE Kutan'ın eşi Mebrure Kutan ile Genel Başkan adayı Abdullah Gül'ün eşi Hayrulnisa Gül'de katıldı.

FP İstanbul Milletvekili Merve Kavakçı da kongreye katılarak protokol sıralarında oturdu.

KONGREYE ayrıca Erbakan'ın kızı Elif Erbakan ile damadı Ömer Faruk Baykoç'ta izleyici olarak katıldı.

KONGREYE Kuveyt, İran, Sudan, Filistin, Pakistan ve Libya büyükelçiliklerinden temsilciler de katıldı.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...