Bugünkü ana sayfaya gitmek için. “ Türkiye'nin birikimi... ”
PAZARTESİ
15 MAYIS 2000

Güncelleme: 01:30 Türkiye

 
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

e k s t r a l a r

  Nostaljik Kelime Oyunu...

 
Webmasterler! Yeni Şafak Gazetesi'ne sitenizden link vermek isterseniz buraya tıklayın:
 Gazetenize Link Verin...

DEMOKRASİ şöleni şeklinde geçen kongrede ipi 633 oy alan Kutan göğüsledi. 521 oy alan Gül kongreden güçlenerek çıktı

DEMOKRATİK YARIŞ

Onbinlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen FP kongresi, örnek bir demokrasi mücadelesine sahne oldu. Kutan ve Gül'ün başabaş yarıştığı kongrede 633 oy alan Kutan, Genel Başkanlığa yeniden seçildi. Genel Merkez'in kontrolündeki kongrede Gül'ün 521 oy alması FP'nin geleceğine damgasını vuracak bir gelişme olarak yorumlandı.

FP GELENEĞİNDE İLK

Genel Başkan adayı Gül, FP geleneğinde ilk kez gerçekleşen liderlik yarışından güçlenerek çıktı. FP delegesi, Gül'e verdiği büyük destekle "yarının FP'si"nin işaretlerini verdi. Kongre sonucunun açıklanmasından sonra Kutan ve Gül birbirlerini kutlayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

________________________________Devam »

Kışlalı bombası

KIŞLALI cinayetine karıştıklarından kuşkulanılan dört kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki Necdet Yüksel'in, "Bombayı ben yerleştirdim" dediği öne sürülürken, eylem emrini veren kişinin de Ferhan Özmen olduğu iddia edildi.
________________________________Devam »

Mumcu suikastına sekiz tutuklama

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu`nun katillerinin yakalanması amacıyla düzenlenen Umut Operasyonu kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden 8`i tutuklandı.
________________________________Devam »

VE CİMBOM ŞAMPİYON

Ligde hiç bir iddası olmayan Fenerbahçe, Beşiktaş'ı İnönü Stadı'nda 3-1 yenince, Galatasaray bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
Tüzükteki son dakika değişikliği, FP'nin bir çok ağır topunun Genel İdare Kurulu'na girmesini engellendi. Ancak Gül'ün aldığı 521 oyluk büyük destek, Genel Merkez'in listesini GİK'e taşımasını bir başarı olmaktan çıkardı. FP'nin ilk büyük kongresi, gözlemciler tarafından FP geleneğinin ve Türk demokrasisinin kazanç hanesine yazılacak örnek bir olay olarak değerlendirildi.
Ahmet Taşgetiren
Güçlü yenilenme talebi...
Kongreyi Kutan kazandı, Kutan sevgisi ve "artı" Erbakan takviyesi ile... Buna karşılık Gül, delegenin yüzde 45.2'sinin oyunu aldı. Bu, genel merkez ekibi tarafından belirlenen bir delege yapısı içinden her şeye rağmen alınan bir sonuçtur. Bu sonuç, FP bünyesinde çok ciddi bir yenilenme talebi olduğunun işaretidir. Delege bu mesajı vermeyi başarmıştır.
Fehmi Koru
FP kongresi

Mehmet Barlas
Bütün ata-sözleri yerli malı değildir!.



Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV

Kağıda basmak için tıklayın.

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
TALLANDTHIN Web... Tasarım, İnşa ve Yayın... Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmıştır. Sitenin dinamik yönetimi, TALLANDTHIN Web'in online update sistemiyle yapılmaktadır. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...