YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


'Geleceğin partisiyiz'

FP'nin geçmişin değil, bugünün ve geleceğin partisi olduğunu, belirten Genel Başkan Kutan, "Türkiye'yi düzlüğe ancak FP ulaştıracaktır" dedi

ANKARA- Kongrede ilk konuşmayı yapan FP Genel Başkanı Recai Kutan, FP'nin birlik ve bütünlüğü ile demokrasi ve hukukin üstülüğüne vurgu yaptı. Kutan, FP'nin bütün üyelerinin halkın emanetçisi olduğunu belirterek, "Bu emanetçilikten ve emanetçilik sözünden değil gocunmak, tam tersine onur duymaktayız. FP, genç, yeni ama kökleri çok güçlü ve tarihi mirası çok zengin bir partidir. Herkes bilmeli ki, FP geçmişin partisi değildir. FP, bugünün ve geleceğin partisidir. FP, süreklilik içinde değişimi savunan, gelenekten geleceğe köprü, yeniden büyük Türkiye'nin yeni partisidir" dedi.

Halkımız Fazilet istiyor

Türkiye insanının, yasaksız, yasaklamasız, insanca bir yaşam, özgür bir inanç ve düşünce sisteminde yarınından güvenli ve saygın bir yaşam istediğini belirten Kutan, "Kısacası, insanımız insan olmak istiyor. Köle değil, bugünün insanı özgür ve onurlu olmak istiyor. Yaşamının her alanında fazilet istiyor. İnsanımız FP'de kendini buluyor. Kendini görüyor, kendi sesini duyuyor" dedi.

Herkesi kucaklamaya hazırız

Fazilete karşı olanların, faziletsiz düzenden yana olanların ve bu düzenden çıkarı olanların FP'ye de karşı olduklarını kaydeden Kutan, "İşte bu nedenle biz diyoruz ki, biz siziz. Siz bizsiniz. Fazilet milletin kendisidir. Herkesi kucaklamaya hazırız. Yüreğimizde herkese yetecek kadar sevgi var" dedi.

Türban değil başörtüsü deriz

Kutan, ülkede kimsenin yaşam tarzına karışılmaması gerektiğini belirterek, "Başörtüsü takmamak kadar, takmak da en basit insan haklarındandır. Ayakkabı, mendil kıravat gibi son derece sıradan şeyler hiç bir şekilde konu olmazken, bunlardan farkı olmayan bir başörtüsü yasamanın, yürütmenin, yargının, üniversitelerin, basının yıllardır en önemli gündem maddelerinden biri. Bu gündeme verilen isim de 'türban sorunu' ve sorunun adresinde biz gösteriliriz. Halk gösterilir. Yahu bu bizin jargonumuz, üslubumuz bile değil. Biz türban değil 'başörtüsü' deriz. Başörtüsü bu insanın kendi seçimi ise devlet ne karışır. Bu nasıl bir laiklik anlayışıdır" dedi.

'Prematüre demokrasi'

"Türkiye demokrasini, prematüre", hukuk sistemini tıkanmış, eksikli ayıplı" olarak nitelendiren Kutan, "İnsan hakları ve özgürlükleri konusunda çağın çok gerisine düşmüşüz. Karakollarda, işkence aletleri neredeyse demirbaş kaydedilecek durumda. Terör halen can alıyor. Faili meçhul cinayet dosyaları raflarda duruyor. Ülkede çeteler cirit atıyor. Türkiye'yi bu durumdan çıkarmak FP kadrolarıyla mümkündür" dedi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...