YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den

  Arşivden Arama

 


İsrail'in oyunu tutmadı

Güney Lübnan'dan çekilerek Suriye ile İran'ı birbirine düşürmeyi planlayan İsrail'e karşı İran ve Suriye ortak tavır aldı. İki ülke, etkinlik savaşına girmek yerine İsrail'e karşı ortak mücadelede anlaştı.

ŞAM- İsrail,'in Güney Lübnan'dan tek taraflı çekilerek Suriye ile İran arasında hakimiyet savaşı çıkarma planı başarılı olamadı. Suriye ile İran, İsrail'in Güney Lübnan'da gerginliği artırma çabalarına karşı ortak mücadele verme konusunda anlaşmaya vardı. Suriye Dışişleri Bakanı Faruk El-Şara, önceki gün Şam'ı ziyaret eden İranlı meslekdaşı Kemal Harrazi ile biraraya geldikten sonra, İsrail'in bölgede tansiyonu yükseltme çabalarına izin vermeyeceklerini ifade etti. İkili görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulunan El-Şara, "Suriyeli ve İranlı liderler, İsrail ile arkasındaki güçlerin bölgede tansiyonu yükseltmesini engellemek için bilgi ve cesaretle hareket ediyor. Biz ve İranlı dostlarımız, bölgede daha fazla yıkım olmasını engellemek için derin bir sorumluluk hissi ile hareket ediyoruz" dedi. El-Şara, İsrail'in Güney Lübnan'dan geri çekilmesine işaret ederek, "Lübnan'ın yıllarca sürdürdüğü savaş sonunda kazandığı zafer, gelecekte bölgedeki güvenlik ve istikrarın öncüsü olacaktır" vurgusunu yaptı.

'Hizbullah geleceği ile ilgili kararı kendi vermeli'

Harrazi ise önceki gece geç saatlerde Şam'dan ayrılmadan önce basına verdiği demeçte, "Vardığımız zaferi muhafaza edebilmemiz için birlik ve ortak tavrımızı sürdürmemiz çok önemli" şeklinde konuştu. İran ve Suriye'nin, 22 yıl boyunca İsrail askerleri ile İsrail yanlısı militanlara karşı mücadele eden Hizbullah'a bundan sonra da destek vereceğini ifade eden Harrazi, "Ancak Hizbullah, kendi geleceğiyle ilgili kararları kendisi almalıdır" dedi. Harrazi ayrıca, İsrail'in Güney Lübnan'daki işgale son vermesine karşın Siyonist tehdit ve entrikaların halen varlığını koruduğu yönünde uyardı.

Harrazi Esad'la görüştü

Lübnan'da temaslarda bulunduktan sonra Suriye'ye geçen Hararzi, Dışişleri Bakanı el Şara ile yaptığı görüşmeden sonra Devlet Başkanı Hafız Esad ile de biraraya geldi. Suriye Devlet Başkanlığı sözcüsü, görüşmede Lübnan'daki son gelişmelerin ele alındığını, Harrazi ve Esad'ın "Lübnan'ın haklı taleplerine olan desteklerini ifade ettiklerini" söyledi. Sözcü, görüşmede İran ile Suriye'nin bölge halkının refahı için işbirliği yapmaları gereği üzerinde durulduğunu belirtti. Harrazi, geçen hafta Beyrut'a giderek, Lübnanlı yetkililerin yanı sıra, Hizbullah liderleriyle görüşmüştü.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...