YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Aliyev Baba'sız kaldı

Demirel'in desteğiyle iktidarını sürdüren Aliyev, 16 Nisan'dan sonra zor bir döneme girdi. Elçibey, Baba'sız kalan Aliyev'in seçilmesini engellemek için harekete geçti.

ANKARA- Görev süresinin dolmasıyla Güniz Sokağa dönen eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türki Cumhuriyetlerdeki müttefik devlet adamlarını da zor durumda bıraktı. Demirel ile yakın dostluğundan dolayı Türkiye'den büyük destek gören Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev'in halk desteğini yitirdiği bildirilirken, Ebulfeyz Elçibey de Demirel'in gidişinden hemen sonra Aliyev'e karşı cephe açtı. Aynı zamanda Elçibey'in damadı da olan Genç Aydınlar Harekatı Başkanı Agil Semetbeyli, Azerbaycan'da Kasım ayında yapılacak parlamento seçimlerinde Aliyev'in kaybetmesini sağlamak için Türkiye'ye gelerek üst düzey görüşmelere başladı. Elçibey tarafından 1991'de Türkiye'ye gönderilen Azeri öğrenciler tarafından kurulan Genç Aydınlar Harekatı Başkanı Semetbeyli ve beraberindeki heyet, Demirel'in görev süresinin dolmasından hemen sonra Türkiye'ye geldi. Askeri yetkililer ile MHP başta olmak üzere birçok siyasi parti temsilcileriyle görüşen Semetbeyli, görüşmelerinin çok olumlu geçtiğini ve destek sözü aldıklarını söyledi.

Aliyev'in de babası

Yeni Şafak'a açıklamalarda bulunan Semetbeyli, 16 Nisan'dan sonra Türkiye'de yaşanan gelişmelerin Azerbaycan'da "anında" yankı bulduğunu ve halk arasında olumlu bir beklenti oluştuğunu söyledi. Semetbeyli, "Demirel, Aliyev'in de Babası olarak değerlendiriliyor. Halk şimdi (O'nun da babası gitti) diyor. Ayrıca halk, Demirel ile Aliyev arasında kişisel çıkar ilişkisi olduğunu da düşünüyor. İnsan hakları ihlalleri ile anti demokratik uygulamalarda dikta haline gelen Aliyev'in en büyük destekçisi Sayın Demirel idi. Geçmişte yapılan seçimlerin anti demokratik olduğunu bizzat Avrupa kabul ettiği halde Türkiye, Demirel faktörü nedeniyle gelişmeleri onayladı. Şimdi yeni bir dönem, bu dönemde bu düzenin değişeceğine ilişkin güçlü bir kanaat oluştu" diye konuştu. Aliyev'e ağır eleştirilerde bulunan Semetbeyli, Aliyev'in Türkiye'nin Azerbaycan üzerindeki etkisini kırmak için buradan gönderilen öğrencilere kota getirdiğini ve Türkiye'de okuyan öğrencilerin devlet baskısı nedeniyle özel sektörde de iş bulamadığını anlattı. Semetbeyli, "Aliyev ajanlığın etkisinden hala kurtulamadı. 7 yıldır vaatlerde bulunuyor, şimdi yalancı çoban durumuna düştü. Rüşvet ve yolsuzluk almış başını gidiyor. Aliyev, halk desteğini kaybetti, asker ve polis desteği de aşınıyor" diye konuştu.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...