YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Valiye kadar dayandı

Hayali ihracat olayının bürokratik ayağını incelediklerini belirten Savcı Şalk, "Bürokratlar işlerini bırakıp Altınbaşlar'a çalışmışlar. Gerekirse Kilis Valisi Özmen'i de gözaltına alacağız" dedi.

ANKARA- "Paraşüt operasyonu" ile ortaya çıkarılan hayali ihracat olayına adı karışan Kilis Valisi H. Güner Özmen'in gözaltına alınacağı bildirildi. İçişleri Bakanı Sadettin Tantan da, Özmen hakkında soruşturma başlatılacağını belirtmişti.

Vali 'temiz' değil

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten DGM Savcısı Talat Şalk, Kilis Valisi Özmen'in hiç de sanıldığı gibi "temiz bir insan" olmadığını kaydederek, "Valinin bu olayla ilişkisini irdeliyoruz, gerekirse yetkimizi kullanıp gözaltına aldıracağız" dedi. Şalk, hayali ihracat olayının bürokratik ayağını inceleyeme başladıklarını vurgularken, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan'ın olayla hiçbir ilişkilerinin bulunmadığını söyledi.

Bürokratlar yardım etti

Yeni Şafak'ın sorularını cevaplayan Şalk, hayali ihracat olayının boyutlarının büyük olduğunu, ancak bu konuda rakam vermenin yanlış olacağını söyledi. İhracatın boyutlarını saptamaya çalıştıklarını anlatan Şalk, Yasin Altınbaş'ın "sevgilisi" olduğu ileri sürülen Melehat Özyürek'in bu işte çok ciddi ilişkilerinin olduğunu düşündüğünü bildirdi. Şalk, "Zaten bürokratların yardımı olmazsa bu iş olmazdı. Adamlar işlerini güçlerini bırakıp bunlar için için çalışmışlar" diye konuştu.

Hayali ihracat olayının "uyuşturucu" bağlantısının bulunup bulunmadığını da araştırdıklarını belirten Şalk, halen gözaltında 17 kişinin bulunduğunu, yeni gözaltıların da olabileceğini bildirdi. Şalk, olayla ilişkisi olduğu tespit edilen bir kaç bürokratın her an gözaltına alınabileceğini de kaydetti.

Şalk, polisin bu operasyonda çok büyük bir başarı gösterdiğini ve operasyona "Paraşüt Operasyonu" adını takmasınının da isabetli oluğunu belirtti. Şalk, "Bu operasyona polisin 'yüz akı' diyebiliriz. Polisimiz çok iyi noktaya gelmiş durumda. Bizim için önemli olan delildir. Delilden yola çıkarak sanıklara ulaşmaya çalışıyoruz, sanıktan değil. Yasin Altınbaş'ın gerekirse kardeşinin de ifadesine başvuracağız" dedi.

Gözaltı üç gün daha uzayacak

Şalk, gözaltı süresinin üç gün daha uzatılacağını ve daha sonra delilleri tamamlamaya çalışıp sanıklar hakkında dava açacağını sözlerine ekledi.

Evin GÖKTAŞ


Kağıda basmak için tıklayın.

Müsteşar kendini savundu
Altınbaş Holding'in kaçakçılık faaliyetlerine göz yummakla suçlanan Gümrük Müsteşarı Ramazan Uludağ, "Bunlar belgesiz iddialar" dedi.
İşkence vahşettir İşkencenin 'vahşet' olduğunu belirten Devlet Bakanı Yücelen, işkence raporunun, Avrupa'ya sunulup sunulmayacağının sorulması üzerine " Bizim saklayacak hiçbir şeyimiz yok" dedi.
Mahkeme şovmenleri
Trafik suçundan yargılanan Erbil bir muhabiri tehdit etti. Cem Özer ise karşılıksız çek ve darptan ifade verdi.
Bukalemun hücre Bilimadamları vücudun her çeşit hücresi haline gelebilen anahücrelerden beyin için gerekli olan önemli hücreler elde etti.
Sel gider, yılan kalır
Sel felaketini yaşayan Samsun'da yılanlar dehşet saçıyor. Yılan istilasına uğrayan Hürriyet beldesinde vatandaşlar yılan avına çıktı.

Taşnak-PKK işbirlikçiliği
ANKARA- Türkiye aleyhindeki faaliyetleriyle tanınan Ermeni terör örgütü Taşnak ile PKK'nın, 21 Mayıs'ta Irak'ın kuzeyindeki Hakurk'ta ortak toplantı yaptığı bildirildi. PKK'nın sözde Başkanlık Konseyi üyeleri ile Taşnak'tan temsilcilerin katıldığı bildirilen toplantıda, Ermenistan'ın örgüte yardımından dolayı teşekkür eden, ancak bu yardımın yetersiz olduğunu belirten PKK'lıların, kendilerinin ise Ermenistan'ın her türlü faaliyetini desteklediklerini, sözde soykırım anma gününde 16 ülkedeki Ermeni etkinliklerine katıldıklarını söyledikleri kaydedildi.Ermenistan'dan yaklaşık bir yıl önce satın alınan ve büyük kısmı bozuk çıkan silahların yerine yenilerinin hâlâ verilmemesinden yakındıkları öğrenilen PKK'lıların, Ermenistan'ın, "Türkiye sınırları içerisinde olan topraklarına saygı duyduklarını, bunların bir kısmını Kürdistan haritasında göstermelerinin ise sadece psikolojik sebeplere dayandığını" dile getirdikler belirtildi. Buna karşılık Taşnak tarafının, PKK'ya yeterli yardımı yapmayışlarının Türkiye'nin baskısından ve PKK'nın Türkiye'de eylem yapmama ısrarından kaynaklandığını ifade ettikleri bildirildi. Eylemlere başlanması durumunda, PKK'ya fazlasıyla silah verileceği sözünü veren Taşnak temsilcileri, Ermeniler'e duyulan antipatinin giderilmesi için PKK'da çalışma yapılması gerektiğini ifade ettiler.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...