YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Sel gider, yılan kalır

Sel felaketini yaşayan Samsun'da yılanlar dehşet saçıyor. Yılan istilasına uğrayan Hürriyet beldesinde vatandaşlar yılan avına çıktı.

SAMSUN- Samsun'un Çarşamba, Ayvacık, Salıpazarı, Tekkeköy ve Terme ilçelerinde sel felaketi sonrası ortaya çıkan yılanlar, vatandaşlara korkulu anlar yaşatıyor. Yöreye gelen gezici sağlık ekipleri, bulaşıcı hastalıklara karşı sağlık taraması yaparken, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nca da vatandaşlara gıda yardımında bulunuyor.

Bu arada, bazı beldelerde sel sonrası ortaya çıkan yılanlar vatandaşlara korkulu anlar yaşatıyor. Yetkililer, yılan sokmalarına karşı vatandaşları uyarıyor. Selden en büyük zararı gören Çarşamba'nın Hürriyet beldesi Belediye Başkanı Hamdi Topuzoğlu, halen su baskını tehlikesi içinde bulunduklarını belirterek, şunları söyledi: "Sel, Yeşilırmak'ın denize döküldüğü bölgenin yakınındaki su bendini yıktı. Buradan akan sular halen tarlalarımıza boşalmakta. Bendin yeniden yapılabilmesi için Suat Uğurlu Barajı'nın su seviyesinin normal düzeye gelmesi gerekiyor. Kapaklar açık olduğu sürece bu su tarlalarımıza boşalacak. Bunun yanısıra beldemiz yılan istilasına uğradı. Bu yüzden korku içindeyiz."

Sel bölgesine 250 milyarlık yardım

Samsun ve Tokat ilçelerinde meydana gelen sel felaketinden zarar gören vatandaşlara, acil ihtiyaçları için Devlet Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'ndan 250 milyar lira gönderildi. Devlet Bakanı Hasan Gemici tarafından yapılan açıklamada, Samsun, Tokat ve ilçelerinde 26-27 Mayıs tarihlerinde meydana gelen sel felaketinden zarar gören yurttaşlara, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'ndan 250 milyar lira gönderildiği kaydedildi. 250 milyar liranın yerleşim yerlerine göre dağılımı şöyle: "Samsun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na 10 milyar, Çarşamba Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na 50 milyar, Ayvacık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na 20 milyar, Salıpazarı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na 20 milyar, Terme Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na 20 milyar, Zile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na 100 milyar ve Artova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na 10 milyar."

TSK 'Afet Taburu' kurdu

ANKARA- Genelkurmay Başkanlığı, deprem, sel, çığ, kimyasal sızıntı ve benzeri doğal afetlerde arama kurtarma faaliyetlerini yürütmek üzere Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Doğal Afetler Arama Kurtarma Taburu kurdu. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Marmara Bölgesi'nde 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen deprem felaketinin, TSK'nın doğal afetlere müdahale ve yardım konusunda bazı yeni oluşumlara duyduğu ihtiyacı ortaya çıkardığı hatırlatıldı. Doğal afetlerde, afet bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere kurulan tabur seviyesindeki TSK Doğal Afetler Arama Kurtarma Taburu'nun, uluslararası standartlarda teçhiz edildiği ve eğitildiği bildirildi. TSK Doğal Afetler Arama Kurtarma Taburu, bugün basına tanıtılacak.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...