YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Çankaya'ya DYP'li akını

DYP'li milletveklilleri Köşk'e akın etti. DYP Genel Başkan Yardımcısı Ensarioğlu, Demirel'i çok üzüntülü gördüğünü ancak Çarşamba günü yapılacak oylama için iyimser olduğunu söyledi

ANKARA- Anayasa değişiklik paketi için Meclis'te yapılan ilk tur oylamadan sonra partiler arasında "red oyu en çok kimden çıktı" tartışmalarının yapıldığı bir dönemde, DYP'li milletvekillerinin teker teker Çankaya Köşkü'ne çıkarak, "Biz oy verdik. Oy vermeyen başkaları" mesajını ilettikleri öğrenildi.

ANAP'ı şikayet ettiler

Dün yaklaşık 20 milletvekili ve eski parlamenterlerden oluşan bir grup Çankaya Köşkü'ne çıkarak, Demirel ile görüştüler. Milletvekillerinin, ANAP ve MHP'yi kastederek, Demirel'e, "Oy vermeyen başkaları, Biz sözümüzde durduk" dedikleri belirtildi. Demirel'in ise milletvekillerine, "Kurumları zedelemeyin" uyarısında bulunduğu öğrenildi.

Demirel hâlâ ümitli

Anayasa değişikliği oylamasının birinci turundan sonra şok yaşayan Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Çankaya Köşkü'ndeki özel görüşmelerde içini döküyor. Önceki akşam Demirel'le görüşen DYP Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu, Cumhurbaşkanı'nı çok üzüntülü gördüğünü ancak Çarşamba günü yapılacak oylama için iyimser olduğunu söyledi. Demirel, geçtiğimiz hafta yaşanan "303'lük" sonuç için, "Ben aday olmadım. Beni seçin de demedim. Hükümet önce teklif hazırladı, ardından imza ile destek verdiler. Davet eden hükümettir. Şu anda ne diyebilirim ki? 45 gün zamanım kaldı. Şu anda bir çalışmam yok" sözleriyle içinde bulunduğu durumu anlattı. Demirel'in görev süresinin uzatılmasına destek verdiğini söyleyen Ensarioğlu, "Ben oyumu evet olarak kullanmıştım. Yine öyle kullanacağım" dedi.

Ev sahibi ile hırsız birbirini farketti

Ensarioğlu, 5+5 formülünün ANAP'ın 'oyun oynaması' nedeniyle tıkandığını, belirterek Demirel'e, "Ortalığı karıştıran ANAP'ın oyunudur. Her parti fire vermiştir. Bu demokrasinin gereğidir. Ancak Yılmaz açıkca oyun oynamıştır. Çankaya Kköşkü'ne çıkmak için bu kadar oyun oynayan kişi seçilirse hangi oyunların içinde olacaktır?" düşüncesini aktardığını bildirdi. Ensarioğlu, Anayasa değişikliği oylamasından sonra hükümet içinde yaşanan fire krizini 'Hırsızla ev sahibi birbirini farketti' atasözüyle açıkladı.

2. turu garantiye almak istiyor

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Demirel'in, önceki gün kendisini ziyaret eden Başbakan vekili ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yaklaşımından oldukça memnun kaldığı da öğrenildi. Demirel'in Bahçeli'den sonra kendisine yakın milletvekillerini arayarak, Köşk'e çağırdığı ve Anayasa değişikliği için yapılacak ikinci tur oylamanın sonucunu garantiye almaya çalıştığı belirtiliyor.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...