YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Bahçeli'nin yıldızı parladı

İkinci tur oylama öncesi DSP, MHP ve ANAP kanadında stratejiler iyice belirginleşmeye başladı. Ecevit, "Demirel olmazsa hükümet de olmaz" kozunu oynamaya devam edecek

ANKARA- Başbakan Bülent Ecevit'in yurda dönüşüyle birlikte gözler liderler zirvesine çevrilirken, kulisler de iyiden iyiye hareketlendi. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in görev süresinin uzatılması için liderlerin daha önce verdikleri sözün arkasında olduklarını bir kez daha sergilemek için milletvekillerine yönelik sert sözler sarfettiklerinin kaydedilirken, üç liderin toplantısında ya mevcut duruma bakılıp, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in tavrı dikkate alınarak önergenin geri çekileceği ya da yapılan son açıklamalardan sonra milletvekillerinin kanaat değiştirmiş olabilecekleri düşüncesiyle ikinci oylamanın yapılmasına karar verilebileceği belirtiliyor.

Ecevit 2. turdan umutlu

Başbakanlık'a yakın kaynaklar, büyük ihtimalle ikinci tur oylamanın da gerçekleştirileceğini ve ikinci tur için umudunu kaybetmeyen Ecevit'in kesin tavrını liderler zirvesinde olmasa bile bu turda çıkan oylara göre belirleyeceğini ifade ediyorlar. Oylama sonucunu aldıktan sonra hayli gerginleşen Ecevit'in, Hindistan'da konuyu değerlendirmeye devam ettiği ve dönüşünde, soruna daha serinkanlı yaklaşacağı ifade ediliyor. Ecevit'in, hükümeti bozan taraf olmaktan çekineceği, ancak yeni bir ortakla ya da ortaklardan biri olmadan yoluna devam etmeyi de düşünebileceği belirtiliyor.

Zirve öncesi oyun içinde oyun

Bugün toplanması beklenen Liderler Zirvesi öncesinde Ankara'da siyasi hava "oyun içinde oyun" olarak özeleniyor. Ecevit'in "hükümetin ve başbakanlığının devamı" için şart olarak gördüğü "Demirel'le devam" formulününün gerçekleşebilmesi için Yılmaz'a baskı yapacağına kesin gözüyle bakılıyor. Aynı şekilde Bahçeli'nin de partisinin koaliyonda daha uzun süre kalabilmesi için Ecevit'le birlikte hareket edeceği ve MHP içindeki fireleri asgariye indirmeye çalışacağı tahmin ediliyor. Zirve öncesi, durumu en zor görünen lider olan Yılmaz'ın ise partisi içinde Demirel'e yönelik tepkileri anlatacağı tahmin ediliyor. Yılmaz'ın birinci tur oymlamadan sonra "ANAP'sız hükümet" iddialarına karşı "biz olmadan devam edemezler" görüşünde olduğu belirtiliyor.




Kağıda basmak için tıklayın.

Çankaya'ya DYP'li akını
DYP'li milletveklilleri Köşk'e akın etti. DYP Genel Başkan Yardımcısı Ensarioğlu, Demirel'i çok üzüntülü gördüğünü ancak Çarşamba günü yapılacak oylama için iyimser olduğunu söyledi
DEMİREL'İN BEDEN DİLİ
Üniformaya karşı çekingen
FP, ortakları bekliyor
FP, ortaklar zirvesinden çıkacak kararı beklerken, "Fazilet'e taviz yok" diyen MHP lideri Bahçeli'ye Başbakan Ecevit'in de destek vereceği belirtiliyor.
Devlet Bahçeli, Elçibey'e mesafeli
ANKARA- Ankara'ya gelerek sağlık kontrolünden geçen Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Ebulfeyz Elçibey'e MHP lideri Devlet Bahçeli, siyasi spekülasyonlara yol açmaması için 5 Nisan'dan sonraya randevu verdi. Son 7 yıldır kendisine yönelik düzenlenen Türkiye kaynaklı darbe ve suikast girişimlerinde MHP'yi suçlayan Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev'in, Samsun'da yapılan Türk Kurultayı'na gönderdiği mektupta ilk defa MHP'den övgü ile bahsetmesi nedeniyle Bahçeli'nin Aliyev'i küstürmemek için temkinli davrandığı belirtiliyor. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Demirel'in Elçibey'den gelen randevu isteğini geri çevirmesi dikkat çekti.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...