YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


FP, ortakları bekliyor

FP, ortaklar zirvesinden çıkacak kararı beklerken, "Fazilet'e taviz yok" diyen MHP lideri Bahçeli'ye Başbakan Ecevit'in de destek vereceği belirtiliyor.

ANKARA- Fazilet Partisi, Anayasa'nın değiştirilmesinde hükümet ortaklarının vereceği kararı bekliyor. FP, hükümet ortaklarının 69. madde konusundaki taleplerini kabul etmesi halinde ise 5+5 formülüne destek verecek. Ancak Abdulah Gül başta olmak üzere çok sayıda milletvekili 69. madde konusundaki talepleri kabul edilse bile pakete destek vermeyecek. Anayasa değişikliği paketinin geçmesi için FP milletvekillerinin oyları büyük önem kazanırken, FP, 69. madde konusundaki taleplerinin kabul edilmesini bekliyor. FP, 69. maddenin 7. fıkrasının ya tümden kaldırılmasını veya 'Kapatılan partinin devamı niteliğindeki partinin kapatılma kriterleri kanunla belirlenir' önergelerinin kabul edilmesini istiyor.

Ortaklar geri adım atmıyor.

Hükümet ortaklarının 69. madde konusunda Fazilet Partisi'nin isteklerini kabul etmediği belirtiliyor. FP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün'ün, MHP Grup Başkanvekili Ömer İzgi ile görüştüğü öğrenilirken, İzgi'nin 'MHP 69. madde konusunda taviz vermez' dediği bildirildi. DSP'li Hüsamettin Özkan ile görüşen FP'li Salih Kapusuz'a ise, Özkan'ın "69. madde konusunda daha fazla birşey yapamayız" dediği öğrenildi.

Gül ve arkadaşları farklı düşünüyor

FP yönetiminin 69. maddede konusundaki taleplerinini kabul edilmesi halinde pakete destek verilmesi yönündeki kararına genel başkan adayı Abdullah Gül ve arkadaşları katılmıyor. Gül, daha önce yaptığı açıklamada "FP, sadece kendisi içini pazarlık değil, Türk demokrasisi için pazarlık yapmalıdır" dedi. FP Grup Başkanvekileri Abdüllatif Şener ve Bülent Arınç, 69. madde de geri adım atılsa bile pakete destek verilmemesini istiyorlar.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...