YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Sinyal cesede ulaştırdı

Uçuş eğitimi sırasında çarpışarak düşen 2 F-16 uçağı pilotlarından Yüzbaşı Murat Özaydın'ın cesedine dün sabah saatlerinde ulaşıldı

Merzifon 5. Ana Jet Üssü'nden gece uçuş eğitimi yapmak amacıyla havalanan ve kısa bir süre sonra birbirine çarparak düşen iki F-16 uçağının pilotlarından Yüzbaşı Murat Özaydın ölü olarak bulundu. Kazanın hemen ardından F-16 pilotlarından Üsteğmen Güngör Özer sağ olarak kurtarılırken, kazada hayatını kaybeden Pilot Yüzbaşı Özaydın'ın cesedi bulundu. Sivas'ın Yıldızeli ilçesi Belpınar köyü yakınlarına düşen uçakların parçaları bir kilometrelik alana dağıldı. Üsteğmen Güngör Özer, dün sabah saatlerinde Ankara'ya getirildi. Yaralı pilot Üsteğmen Güngör Özer Gülhane Askeri Tıp Akademesi'nde tedavi altına alındı.

Sinyal sayesinde bulundu

Arama kurtarma ekipleri, Özaydın'ın cesedini, uçak enkazının 500 metre uzağında buldular. Ekiplerin, uçağın koltuğunda bulunan sistemin verdiği sinyal sayesinde Özaydın'a ulaştıkları bildirildi.

'Büyük bir patlama duydum'

Öte yandan, olay anını anlatan, uçakların düştüğü mevkiye yakın olan Dutluca Beldesi'nin Belediye Başkanı Mahmut Vural, kazayı duyar duymaz belediye hoparlörlerinden anons yaptırdığını belirterek, şunları söyledi: "Büyük bir patlama duydum ve hemen vatandaşları bir yere topladım. İtfaiye ve güvenlik güçlerimizle birlikte yangına müdahale ettik. Gece geç saatlerde, birlikte yaptığımız arama çalışmalarında, Üsteğmen Güngör Özer'e ulaştık. Sabaha doğru Yüzbaşı Murat Özaydın'ın cesedi ile karşılaştık." Belpınar Köyü Muhtarı Ömer Balak ise, "Herkes üzerine düşeni yaptı. Yüzbaşı Özaydın'ın şehit olması bizleri çok üzdü" dedi.

Memleketine gönderildi

Şehit Yüzbaşı Murat Özaydın'ın cenazesi, memleketi İzmir'e gönderildi. Özaydın'ın cenazesi, Merzifon Hava Hastanesi'nden alınarak 5. Ana Jet Üs Komutanlığı'na getirildi. Şehit Yüzbaşı Murat Özaydın için düzenlenen cenaze törenine, ailesi ve yakınları ile Amasya Valisi Hüseyin Poroy, 5. Ana Jet Üs Komutanı Hava Tuğgeneral Yılmaz Özbakır ve silah arkadaşları katıldı. Şehit Yüzbaşı Murat Özaydın'ın cenazesi daha sonra, askeri uçakla memleketi İzmir'e gönderildi. Şehit Yüzbaşı Murat Özaydın, evli ve bir çocuk babasıydı.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...