YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Meclis'in onur günü

ANKARA- Dün yapılan Anayasa değişikliği oylamalarında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarihi bir sınav verdi. Demirel lobisi'nin ve Başbakan Ecevit'in yoğun baskısı, Meclis'in tutumunda sonucu etkileyici bir değişikliğe yol açmadı.

Sabah saatlerinde Başbakan Ecevit'in Barolar Birliği Başkanı Eralp Özgen'in açıklamasına dayanarak vekillere açık oy baskısı yapması, DSP milletvekilleri üzerinde sonuç verdi. DSP'li vekiller, oylarını Ecevit'in ve başka Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan olmak üzere diğer 'gözetmen'lere göstererek kullanmak zorunda kaldılar. DSP'liler, beyaz oyu zarfa kameralara göstererek kullanan Ecevit'i de alkışlamak zorunda kaldılar.

Diğer partilerin yöneticileri, partileri üzerinde polisiye tedbir alma gereği duymadılar. 69. ve 86. Madde oylamalarında FP'li milletvekillerinden bir kısmı 'kabul' oyu kullandı. Ancak FP'liler, 101. maddede ağırlıklarını koyarak Türkiye'nin geleceğini belirlediler. 101. madde oylamasında, DSP dışındaki bütün partilerin firesi artış gösterdi. Ve tarihi genel kurul, Demirel'in Köşk'teki ikametini 'normal yollarla' sonuçlandıran kararı aldı.

FAZİLET'TE BÜYÜK SEVİNÇ

5+5 paketinin TBMM tarafından reddedilmesi, özellikle Fazilet Partili Milletvekilleri tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Red kararının açıklanmasından sonra Fazilet partililer birbirlerini tebrik ettiler. FP Genel Başkan adayı ve Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, FP'den 69. maddeye "tahminlerinden fazla" 'evet' oyu çıktığını belirterek, "Çok baskı yapıldı. Ancak sonunda TBMM kazandı, milletvekilleri kazandı. Sağduyu hakim oldu. Milletvekilleri, tehdit ve baskılara nasıl direnebileceklerini gösterdi" dedi.

VEKİLLER BOYUN EĞMEDİ

ANAP'lı Emre Kocaoğlu : "Devlet ve milletin önü açılmıştır. Sayın Ecevit istifa etmelidir."

ANAP'lı Ersin Taranoğlu: "Türkiye Büyük Millet Meclisi üzerine düşen görevi yapmıştır. Burada hiçkimsede suç aramaya gerek yok. Herkes Meclis kararına saygılı olmalıdır."

ANAP'lı Ertuğrul Yalçınbayır : "Meclis'in hür iradesi tecelli etmiştir. Bundan sonra herkes yoluna devam edecektir. Herkesin bu sonuca saygı duyması gerekiyor"

ANAP Grup Başkanvekili Beyhan Aslan: "Meclis elinden geleni yapmıştır. Bundan sonra milletvekillerini töhmet altında bırakacak bir davranış içine girmek yanlış olur"

Sağlık Bakanı Osman Durmuş: "MHP üzerine düşeni yaparak nasıl ahankli ve uyumlu bir parti olduğunu göstermiştir.

Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu: "İkinci tur sonucunda parlamento özgür iradesini ortaya koymuştur. Saygıyla karşılanması gerekiyor. Anayasa kuralları içerisinde yeni cumhurbaşkanı seçimi yapılacaktır."



Kağıda basmak için tıklayın.

Marmara cayır cayır
Fırtınayla başlayan orman yangınları hızla yayılıyor. Marmara ile Ege'yi saran yangın Karadeniz'de de etkisini sürdürüyor. Şiddetli rüzgâr nedeniyle yangınlar kontrol altına alınamıyor
Arkasından teneke çaldılar
Demirel'e yakınlığıyla tanınan Güneri Civaoğlu bile 'Hiç kimse vazgeçilmez değildir' dedi
GAZETECİ DE SERVİS YAPAR
GAZETECİLİĞİN bir meslek olarak ortaya çıktığı dönemlerde dünyaca ünlü gazetecilerin gizli servisler adına çalışabileceği kimsenin aklına gelmezdi. Bugün pekçok gazetecinin başta CIA ve MI 6 olmak üzere dünyanın belli başlı istihbarat örgütleriyle ilişkili olduğu biliniyor.
Sinyal cesede ulaştırdı
Uçuş eğitimi sırasında çarpışarak düşen 2 F-16 uçağı pilotlarından Yüzbaşı Murat Özaydın'ın cesedine dün sabah saatlerinde ulaşıldı
Türkiye beni korumadı
Kendisinin Rusya'ya karşı olduğu için devrildiğini söyleyen Ebulfez Elçibey, "Darbenin ardından Türkiye beni korumadı" dedi.
Dengeler değişecek
Bilgisayar üretimindeki 10 yıllık tecrübesiyle pazar payını her geçen gün artıran KRN'nin Genel Müdürü Mustafa Kuralkan, "Pazarda dengeler değişecek" uyarısında bulundu.
Tıp kansere göğüs gerdi
Kanser aşısı çalışmalarıyla bilinen Avax adlı firma, göğüs kanserine karşı yeni bir aşı geliştirirken, kemoterapinin yan etkilerini azaltan iki yeni ilaç piyasaya çıkmaya hazırlanıyor.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...