YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Yeni 'cumbaba' arayışı

Siyasi partiler, oylama biter bitmez cumhurbaşkanı adayı arayışına girdi

ANKARA- Üçlü anayasa değişiklik paketinin reddedilmesi ve Cumhurbaşkanı Demirel'e adaylık yolunun kapanmasından sonra gözler potansiyel cumhurbaşkanı adaylarına çevrildi. Yeni aday arayışları, oylama sonucunun hemen ardından başladı. DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, "Şimdi cumhurbaşkanlığı meselesi ortaya çıktı" sözleriyle önümüzdeki günlerin hareketli geçeceğine işaret ederken, FP Genel Başkanı Recai Kutan, Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için vaktin çok erken olduğunu söyledi. Bülent Arınç'ın, FP'nin Köşk için bir adayı olacağını belirtirken, kendisinin adaylığının 'bugün için' söz konusu olmadığını söylemesi ilginç bulundu. ANAP'lı Devlet Bakanı Mehmet Ali İrtemçelik ise şimdi önemli olanın, "cumhurbaşkanlığı makamının sıcaklığına katlanabilecek bir kişi bulabilmek" olduğunu ifade etti. İrtemçelik, Meclis'in cumhurbaşkanlığına en uygun kişiyi seçeceğini söyledi. FP'li Mir Dengir Fırat da iyimser bir ifadeyle, "Türkiye'de cumhurbaşkanı olabilecek birbuçuk milyon insan var" dedi. DYP Grup Başkanvekili Nevzat Ercan ise "Cumhurbaşkanlığı boşluğu oluştuğunu" belirterek karamsarlığını ortaya koydu.

Potansiyel adaylar değişmedi

Meclis'te grubu bulunan siyasi partiler içinde her parti içinde en az 3 cumhurbaşkanı adayının ismi konuşumaya başlandı. Bu konuda en şanslı partiler ise ANAP ve MHP olarak gösteriliyor. Bu süreç içinde DSP'den Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu ve Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün adları geçmeye başladı. MHP'nin potansiyel Cumhurbaşkanı adayları arasında ise Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, Devlet Bakanları Sadi Somuncuoğlu, Tunca Toskay ve TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu'nun adları geçiyor. ANAP'ta ise başta Meclis Başkanı Yıldırım Akbulut'un ismi geçerken, ANAP Lideri Mesut Yılmaz'ın da ortamın oluşması halinde aday olabileceği konuşuluyor. Anamuhalefet partisi konumundaki FP'nin adayları ise İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş ve TBMM Başkanvekili Vecdi Gönül.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...