YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Zirve günboyu devam etti

Cumhurbaşkanı adayı belirlemek için 4. kez biraraya gelen koalisyon ortağı liderler, bir saatlik zirvede uzlaşma sağlayamayınca, Başbakanlık'ta saatler süren bir 'mekik diplomasisi' yaşandı

ANKARA- Cumhurbaşkanı adaylarını belirlemek için dün 4. kez biraraya gelen liderler, hükümetin en kritik liderler zirvesini gerçekleştirdi. Liderlerin sabah saatlerinde başlayan parti içi görüşme ve değerlendirme trafiği, zirveye de yansıdı. Saat 14.00'da başlayan liderler zirvesinin 'birinci ayağı' bir saat sürdü. Daha sonra yaklaşık 2 saat 15 dakika süren 'mekik diplomasisi'nden sonra saat 17.15'te yeniden biraraya gelen liderler, ancak akşam saatlerinde toplantıyı bitirebildi. 'En uzun zirve'nin ana konusunun Yılmaz'ın adaylığı olduğu belirtildi.

Liderler ve 'sırdaşları'

Cumhurbaşkanlığı seçimi için aday arayışında olan koalisyon hükümetini oluşturan partilerin liderleri, dün konuyla ilgili 4. zirveyi yaptı. Başbakanlık merkez binasında saat 14.00'te başlayan liderler zirvesine, liderlerin yanlarına sadece 'en yakın' kurmaylarını aldıkları gözlendi. Başbakan Bülent Ecevit, yardımcısı Hüsamettin Özkan, MHP lideri Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Devlet Bahçeli, Sanayi Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu ve ANAP lideri Mesut Yılmaz da Başbakan Yardımcısı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer'le birlikte toplantıya katıldı.

Yılmaz merdivenlerden döndü

Yaklaşık bir saat süren toplantıdan sonra gazetecilerin beklediği açıklama bir türlü gelmedi. Kalabalık bir medya ordusu Başbakanlık binasının girişinde beklerken, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, tam dışarı çıkacakken merdivenlerden döndürüldü ve Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Devlet Bahçeli'nin odasına geçti. İki lider burada 40 dakika süren bir görüşme yaptı. Ardından Ecevit ve Bahçeli odalarına çekilirken, Yılmaz ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ersümer'in odasına gitti. Liderler, parti kurmaylarıyla son değerlendirmelerini yaparken, Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan ise üç lider arasında mekik dokudu. Bu süre zarfında gazeteciler arasında Yılmaz'ın adaylık için son kozlarını oynadığı yorumları yapılırken, saat 17.15 sıralarında liderler yeniden biraraya geldiler. Liderlerin, ikinci toplantıda başbaşa görüştükleri, bu sırada kurmaylarının da biraraya geldikleri ve zaman zaman toplantıya katıldıkları öğrenildi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...