YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Başkanlara 7 yıl hapis

Olaylı bir şekilde gözaltına alınan HADEP'li 3 başkanın da aralarında bulunduğu 22 sanıklı dava başladı. PKK'ya yardım ve yataklıkla suçlanan başkanlar için 7 yıl hapis istendi.

DİYARBAKIR- PKK'yla bağlantıları bulunduğu iddiasıyla haklarında Diyarbakır DGM'ce dava açılan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik, Siirt Belediye Başkanı M.

Selim Özalp, Bingöl Belediye Başkanı Feyzullah Karaaslan ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Tekin'in de aralarında bulunduğu 17'si tutuklu 22 sanığın yargılanmasına başlandı. Diyarbakır 2 No.'lu DGM'de dün yapılan duruşmada, 14 tutuklu sanık hazır bulunurken, tutuksuz yargılanan ve mazeret bildiren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Siirt Belediye Başkanı Özalp ve Bingöl Belediye Başkanı Karaaslan duruşmaya katılmadılar.

Duruşmada savcı, hazırladığı iddianameyi okudu. İddianamede, sanıkların; PKK terör örgütünün siyasi kanadı olan ERNK'nin Diyarbakır'daki yapılanması içerisinde yer aldıkları ve örgüt mensuplarıyla ilişki içinde bulundukları belirtilerek, sanıkların tümünün "yasadışı PKK terör örgütünün sair evradı olmak, örgüte yardım ve yataklıkta bulunmak'' suçunu işledikleri öne sürüldü.

Başkanlar için 7 yıl istedi

Savcı, sanıklardan Abdülkadir Güzel, Ramazan Tekin, Mustafa Yıldız, Sadullah Özdemir, Mehmet Maksut, Medine Yakut, Sebiha Zengin ve Hayrettin Aktepe'nin TCK'nın 168/2. 31,33, 40 ve 3713 sayılı Yasa'nın 5. maddeleri gereğince 15 yıla kadar, Mehmet Aslan, Ömer Taş, Seyit Ahmet Öcalan, Tahir Burkankulu, Hüseyin Utanç, Ömer Özer, Hacı Kaydı, İlhan Kazıkçı, Recai Kazıkçı, Keziban Kazıkçı, Hüseyin Akman, Feridun Çelik, M. Selim Özalp ve Feyzullah Karaaslan'ın da TCK'nın 169. maddesi ile 31, 40 ve 3713 Sayılı Yasa'nın 5. maddeleri gereğince 7 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmalarını istedi.

Öcalan'lı 101 idamla davaya devam

Bu arada Abdullah Öcalan, eşi Kesire Öcalan ile örgütün sözde üst düzey sorumluları Cemil Bayık ve Murat Karayılan'ın da aralarında bulunduğu 101 sanığın, "12 Eylül 1980'den önce Şanlıurfa ve çevresinde işledikleri suçlarla ilgili olarak" haklarında açılan davada, idam istemiyle yargılanmasına devam edildi. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşması evrakların tamamlanması için ertelendi.




Kağıda basmak için tıklayın.

İnsan kaçakçılığı artıyor
Giderek ağırlaşan ekonomik şartlar insan kaçakçılığını başlı başına bir sektör haline getirdi. 6 ay içinde sadece İstanbul'da 282 kişi kaçak yollardan yurtdışına çıkmak isterken yakalandı.
Merve sessizliğini bozdu
FP Milletvekili Merve Kavakçı, Georgetown Üniversitesi'nin düzenlediği "Amerika, İslam ve Yeni Milenyum" konulu üç günlük toplantıya "şeref konuğu" olarak çağırıldı. Kavakçı, yarın başlayacak olan toplantıda bir selamlama konuşması yapacak.
Faciadan dönüldü
Trabzon'da tanker 6 otomobili ezerek hurdaya çevirdi. Kazada çıkan yangında Galip Şişman yanarak öldü. Dolu tankerin tutuşmaması büyük faciayı önledi.
Bebekler büyüklere fark attı

Ziraat'te 'özelleştirme' çelişkisi

Anzaklar'ın utanç gecesi

Anayasa Mahkemesi 38 yaşında


Sanatçılara gözdağı İSTANBUL- Geçen hafta başında yayınladıkları Düşünceye Özgürlük - 2000 kitabından dolayı haklarında soruşturma açılan 23 aydın ve sanatçı arasında bulunan Lale Mansur, Zuhal Olcay ve Ali Nesin ifade vermek için geldikleri DGM'de polisin sözlü taciziyle karşılaştılar. Savcılıkta kaldıkları bir saat içinde dışarıda gözaltına alma hazırlıkları yapan polis Mansur, Olcay ve Nesin'i basın açıklaması yapmamaları yönünde uyararak DGM'den uzaklaştırdı.
"Ağır tahrik var"
Yazarları yargılanan 60 makaleyi Düşünceye Özgürlük - 2000 adlı kitapta toplayarak yayınlayan 23 kişiden Lale Mansur kitabı ağır tahrik altında yayınladığını belirterek, "Türkiye'de en ufak bir itirazda bulunanı içeri alıyorlar. Bu da çok ağırıma gidiyor" dedi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...