YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


FP, Akbulut'a ANAP'tan sıcak

TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut, FP'den adaylığı için destek istedi.

ANKARA- TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut, Cumhurbaşkanlığı adaylığına destek istemek için FP Genel Başkanı Recai Kutan'ı parti genel merkezinde ziyaret etti. Akbulut, destek istemek için geldiğini açıklarken çıkışta da samimi bir görüşme olduğiunu söyledi. Akbulut'la görüşmesinde Kutan'ın, "Aday olmanız hayırlı olur. Biz ilk iki turda kendi adayımızı destekleyeceğiz. Üçüncü turda ise bize en yakın isme destek vereceğiz. Siz de bize en sıcak gelen adaylardan birisiniz" dediği öğrenildi. Kutan-Akbulut görüşmesinde FP kurmayları Oğuzhan Asiltürk, Veysel Candan ve Ertan Yülek de hazır bulundu. Akbulut, FP Genel Merkezi'ne gelişi sırasında cumhurbaşkanlığına aday olmadan önce siyasi parti genel başkanlarının görüşlerini almayı uygun bulduğunu belirterek, "Hem adaylığımı açıklamadan önce liderlere bildirmek hem de destek istemek için ziyarete geldim" dedi. Akbulut çıkışta yaptığı açıklamada ise Kutan ile samimi bir görüşme yaptıklarını bildirdi.

Bize en sıcak adaylardansınız

Kutan ile Akbulut'un basına kapalı olarak yapılan görüşmesinden sızan bilgilere göre Akbulut, "Cumhurbaşkanlığı adaylığımdan önce sizlere bilgi sunmak ve desteğinizi istemek için geldim. Adaylığım hayırlı olur inşallah" diye söze girdi. Kutan ise, FP'nin ilk iki turda kendi adaylarını destekleyeceğini belirterek, "Ancak üçüncü turda bize en yakın isme destek vereceğiz. Siz bize en sıcak duran adaylardan birisiniz. " dedi. Akbulut'un bu sözler üzerine, "Evet biliyorum. O desteğinize minnettarım" dediği öğrenildi. Kutan- Akbulut görüşmesinde hazır bulunan Genel Yardımcısı Veysel Candan ise Akbulut'u şok eden sözler söyledi. Candan, "Mesut Yılmaz'ın aday olup olmayacağı henüz belli değil. Ancak en büyük rakibiniz Mesut Yılmaz'dır. Aday olmasa bile sizi seçtirmemek için elinden geleni yapacaktır" diye konuştu. Akbulut, dün DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ile de bir görüşme yaparak destek istedi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...