YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Kültür

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

2000'linin ilk kitapları

Kitap, sanal okumalara ne kadar dayanabilecek? Bu soru zihinlerde belirse de, kitap okumanın saltanatı henüz sansılmış görünmüyor. Yayınevleri güzel kitaplar peşinde...

İSTANBUL- Yayınevleri bu yıl çıkaracakları kitaplara ilişkin listelerini hazırladı. Can Yayınları bu ay yedi yeni kitap yayınlayacak. Bunlardan ikisi öyküden hoşlananlar için: Özcan Karabulut'un "Hüzünle Bazı Günler" ve Zehra Tırıl'ın "Odalarda Annem Yok" adlı kitapları. Şiirseverler için de yeni yılda V. Bahadır Bayrıl'ın iki yeni kitabı çıkacak. "Şer (Cisimler)" ve "Melek Geçti" adlı kitapların yanısıra uzun yıllar çevirilerini okuduğumuz ve artık kendi metinlerini yazan Tomris Uyar'ın yeni kitabı "Yüzleşmeler" de bu yılın kitapları arasında. İtalyan yazar Natalia Ginzburg'un "Aile Sözlüğü", Jean Jacques Sempe'nin çocuk romanı "Marcellin Cailou" da 2000'in ilk ayında okurlarla buluşacak. İletişim Yayınları, aralarında bilim-kurgu türü romanları sevenlerin gözde yazarlarından Stanislaw Lem'in yeni kitabının da bulunduğu 12 kitabı ocak ayında yayınlayacak.

Büyük aşklar kitaplarda

İletişim Yayınları'nın büyük aşklar serisinin bu ay çıkacak yeni kitapları: "John Lennon-Yoko Ono" ve "İsadora Duncan-Sergey Yesenin". Tarih ve araştırma-inceleme: Rıfat N. Bali'nin "Bir Türkleştirme Serüveni (1923-1945)", Mete Tunçay'ın derlediği "Erken Ön İç Asya Tarihi" ve Azade-Ayşe Rorlich'in "Volga Tatarları". Nihat Genç'in yeni kitabı "Modern Çağın Canileri", Stanley Mayes'in "Sultan'ın Orgu", Marguerite Yourcenar'ın "Mavi Masal", Stanislaw Lem'in "Dönüşüm Hastanesi", Carl Brown'ın "İmparatorluk Mirası" , Ayşe Buğra'nın "Devlet-Piyasa Karşıtlığı'nın Ötesinde" adlı kitapları da İletişim Yayınları'ndan Ocak ayında çıkacak. Kabalcı Yayınevi de 2000 yılı boyunca farklı türlerde tam 41 kitap yayınlayacak.

Nietzsche'den ve Nietzsche'ye dair

Psikoterapist İrvin Yalom'un "Annem ve Hayatın Anlamı" ile "Grup Psikoterapisinin Teorisi ve Pratiği" adlarındaki iki kitabı yazarın okurlarını sevindirecek. Yayınevi, ünlü filozof Nietzsche'yle ilgilenenler için 4 kitap yayınlayacak: Nietzsche'nin "Ahlakın Soykütüğü" ve "Şen Bilim"inin yanısıra, Carl Gustav Jung'un "Nietzsche'nin Zerdüşt'ü Üzerine" adlı incelemesi ve Luce İrigaray'ın "Nietzsche'nin Deniz Aşığı" olacak. 2000 yılı yayın programında Kabalcı Yayınevi'nin tam listesi şöyle: Theodor Gaster "Thespis", Annemarie Schimmel "Tasavvufun Boyutları", Wolfgang Eberhard "Çin Sembolleri Sözlüğü", Joseph Cambell "Kahramanın Sonsuz Yolculuğu", Horst Widmann "Atatürk ve Üniversite", Sir David Ross "Aristoteles", Georges Bataille "Erotizm", İmmanuel Kant "Etik 2", Frederic Jameson "Postmodernizm" ve "Zamanın Tohumlar ", Douglas Hofstadter "Gödel, Escher, Bach", Jacques Derrida "İsmin Dışında", "Khora" ve "Tutku", J.B. Russell "Kötülük 2: İblis", "Kötülük 3: Lucifer", "Kötülük 4: Mefistofeles", Jül Sezar "İç Savaş", M. Leland "Mimarlığın Öyküsü", G. K. Chesterton "Peder Brown Öyküleri 1", Horace Walpole "Otranto Şatosu", Yaşar Çoruhlu "Türk Sanatının ABC'si", Norbert Elias "Mozart: Bir Dahinin Sosyolojisi", John Banville "Newton", Maurice Blanchot "Yücelerde" ve "Son İnsan", Ernest Jones "Freud: Hayatı ve Eserleri", Stanley Kim Robinson "Kızıl Mars", "Mavi Mars" ve "Yeşil Mars", Ahdaf Soueif "Aşkın Haritası".

HAMİT CAN


Kağıda basmak için tıklayın.


Buluşma sürüyor


Resim ve fotoğraflarla Çeçenistan dramı
Adıyaman Nizam-ı Âlem Ocakları tarafından düzenlenen "Resim ve Fotoğraflarla Çeçenistan Dramı" sergisi büyük ilgi gördü. Çeçenistan'daki Rus vahşetini bütün yönleriyle gözler önüne seren ve yaklaşık bir hafta süren sergide ayrıca video görüntülerine de yer verildi. Sergi ile amaçlarının Rus katliamını gözler önüne serip uygulanan soykırıma ve kadın çocuk demeden sivil katliama herkesin dikkatini çekmek olduğunu söyleyen Adıyaman Nizamı Alem Ocakları Başkanı H. Sinan Temel: "Çeçenistan Rusya'nın iç meselesi değil, bilakis tüm müslümanların hatta insanlığın meselesidir. Şunu unutmamak lazımdır ki, zulme rıza zulümdür. Halkımız hakikaten çok duyarlı, çoğunluğu da gözleri yaşlı coşkulu duygularla izledi" dedi.
Türkiye'nin en büyük anıtı tamamlanıyor
Uşak'ta yaptırılan Tükiye'nin en büyük kurtuluş anıtının ilk bölümü tamamlandı. Toplam dört bölümden oluşan ve bittiğinde Türkiyeínin boyut ve kompozisyon olarak en büyük anıtı olacak eserin ilk bölümünün dikilme çalışmaları devam ediyor. Anıt, süvarilerden sonra sırasıyla Atatürk'ün genç nesille ilgili heykeli, kağnıyla birlikte cephane taşıyan Türk kadınının ve Orhun anıtlarından esinlenerek yapılan üzerinde Atatürk ile ilgili özlü sözlerin yer aldığı bloklardan oluşuyor.
Seyyid Ahmet Arvasi vefatının 12. yılında anıldı
İSTANBUL- Gazeteci-yazar Seyyid Ahmet Arvasi ölümünün 12. yıldönümünde anıldı. Fatih Ülkü Ocakları, Seyit Ahmet Arvasi'yi anmak için Fatih'te bulunan Renk Düğün Salonu'nda bir gece düzenledi. Her yıl 31 Aralık'ta düzenlenen geceye, İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Levent Temiz, gazeteci yazar Zihni Açbağ, gazeteci-yazar Yumli Sezen ve Prof. Dr. Gavsettin Koçak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıda, Türk ilim hayatının önde gelen isimlerinden mütefekkir yazar Seyyid Ahmet Arvasi'nin hayatı, eserleri ve yarından beklentileri anlatıldı.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...