YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Ülkeden 2000 manzaraları

Bir yanda Noel ateşi ile neşelenenler bir yanda soğukta hayatta kalma mücadelesi veren depremzedeler

Tüm dünya dün 2000'e büyük kutlamalarla girerken, Bolu'da soğuğa karşı ateş yakan depremzedeler umutla sabahın olmasını beklediler. Onlar orada hergün ateş yakıyorlardı. Ama bu sefer Noel ateşi ile aynı zamana rastlamıştı. Dünyanın diğer bölgelerindeki ateşlerin başında geleceğe umutla bakan insanların aksine gelecek korkusu içinde hüzünle gözlerini yalımlara diktiler. Diğerleri gibi ateş söndükten sonra gidebilecekleri bir evi yoktu.

Antik efes'te roma giysileri ile

Deprem bölgesinde insanlar soğukta hayatta kalma savaşı verirken İzmir'de görkemli bir noel kutlaması düzenlendi. Antik Efes kentinde düzenlenen Milenyum kutlamasında ziyaretçileri Roma dönemine ait giysiler giyen görevliler karşıladı. Efes'te kutlamalara katılanlara göz kamaştırıcı bir ışık gösterisi yapıldı. 2000'i neşe içinde karşılayan İzmirliler bundan sonraki zamanlarının da böyle neşeli geçmesini temenni ettiler. Nihayet ikisi de ateşti. Ama biri geleceği biri de büyük bir yıkımı anlatıyordu.




Kağıda basmak için tıklayın.


Karapara Kurulu patinajda
En fazla karaparanın aklandığı ülkeler arasında gösterilen Türkiye'de, bu ilişkileri açığa çıkartmak amacıyla kurulan Karapara Kurulu'nun özellikle çalıştırılmadığı ileri sürüldü.
Marksizmi uyarlayamadık
"Eski Tüfek" Mihri Belli ile Türkiye solunu konuştuk
Milenyum bebekleri
Yeni bir yıla girerken bazı aileler, yaşama yeni gözlerini açan bebeklerini kucakladılar. Kimi bebekler 1999'un son anlarını seçti, kimilerinin ağlama sesi 2000'in ilk dakikalarında çınladı.
Usülsüz krediler merkezi
Ziraat Bankası'nda yaşanan skandalların sonu gelmiyor. Son olarak bankanın Vakkas ve Dakkas adlı firmalara 1 trilyon liralık usûlsüz kredi verdiği ortaya çıktı.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...