YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 


Depremzedelerin hüznü

Yüzyılın son büyük felaketinde evsiz kalan depremzedeler, yeni bin yıla çadırlarda girerken, onları unutmayan yardımseverler, siyasiler ve askerlerle birlikte buruk bir sevinç yaşadı

BOLU- 12 Kasım depremini yaşayan Bolulular, yeni binyıla çadırlarında, kamp ateşlerinin başında ve düzenlenen şenliklerde girerken, eğlenme bahanesiyle 'ısınma' fırsatı buldu. Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un önceki gece ziyaret ettiği Ofis Çadırkenti sakinleri, Bakan Durmuş'un yeni binyıla girerken "umut" dağıttığını belirterek, "Bakan Durmuş'a bir dahaki gelişinde gözleme ve ayran ikram edeceğiz. Çünkü Bakan Durmuş gözlemeleri beğendiğini söyledi" diye konuştular.

Komutanlar milenyuma çadırda girdi

Depremden hemen sonra depremzedelerin yardımına koşan Mehmetçikler'in komutanları, yeni binyıla depremzedelerin çadırlarında girdiler. Mehmetçik-1 Çadırkenti'ni ziyaret eden 4. Kolordu Komutanı Vekili Tümgeneral Melih Tunca, eşi Gülçin ve kızı Özlem ile birlikte çadırkentte kalan depremzedelere armağanlar verdiler. Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydın İnağ da eşi Işık İnağ ile İspanyol, İtalyan ve Mehmetçik çadırkentlerini ziyaret ederek, burada depremezdelere armağan verdi.

Üniversitelilerden moral

Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu öğretim üyesi Prof. Dr. İlhan Tomanbay ve 8 öğrenci çadırları gezerek depremzede çocuklara oyuncaklar ve armağanlar dağıttılar. Saatler gece yarısını bulduğunda ise kamp ateşinin başında gitar eşliğinde şarkılar söyleyip depremzedelere moral verdiler.

Adapazarı'nda ev sohbetleri

Milenyum, dünyada ve yurdun öteki yörelerinde büyük coşkuyla karşılanırken, 17 Ağustos depreminde büyük hasar gören Adapazarı'nda, Ramazan ayının da etkisiyle kutlama törenleri yapılmadı. Genelikle çadır ve barakalarda yaşayan vatandaşların büyük bölümü yeni yıla televizyon karşısında girerken, kentin en eğlenceli mekanları, sahura kadar açık olan kahvehanelerdi. Çadırkent ve prefabrik konutlarda yaşayanlar da, yeni yılı sıradan bir gün gibi karşılarken, az sayıda genç, çadırlarında toplanarak, kendi aralarında eğlendi.

2000'den beklentiler fazla

2000 yılını sıradan bir gün gibi karşılayan, acıları ve Ramazan ayı nedeniyle eğlenmeyen Adapazarlılar'ın, ilgisiz göründükleri yeni yıldan beklentileri ise oldukça fazla. 17 Ağustos depreminde evi yıkılan ve oğluyla birlikte prefabrike konutta yaşayan Rukiye Sigil (55), yeni yıldan beklentilerini anlatırken, bir önceki yılbaşı akşamını hatırlayarak, gözyaşlarına boğuldu. Kendisini, 32 metrekarelik prefabrik konutunda Kur'an-ı Kerim okurken, oğlunu da televizyon izlerken bulduğumuz Sigil, "Geçen yılbaşı ne kadar mutluyduk" diyerek, şöyle konuştu: "Depremde evimiz yıkıldı, rahmetli kocamın 32 yıllık emekleri bir anda yok oldu. Devletimiz sayesinde sokakta kalmaktan kurtulduk. Yeni yılda, yalnızca bizim değil, tüm insanların acısının son bulmasını diliyorum." Yeni yılı, elektriği olmayan bir çadırda eşi, 2 çocuğu ve çadır komşularıyla karşılayan Hüseyin Demir Kurtuldu da, "Tüm dünyanın heyecanla beklediği milenyum, bize pek heyecan vermiyor. Yine de tüm isanlığa hayırlı olsun" dedi.

Düzce'de zoraki eğlence

Düzce de yılbaşına huzurlu bir ortamda girdi. En fazla çadırın bulunduğu Gümüşpınar Mehmetçik-1 ile Beyciler çadırkentinde yılbaşı için hiçbir etkinlik yapılmadı. Yılbaşı için tek etkinlik Düzce Endüstri Meslek Lisesi bahçesindeki Eğitimciler Çadırkenti'nde oldu. Eğlence programını İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 70 öğretmen hazırladı.

Düzce'de, depremzede halk geceyi sokaklarda ateşin etrafında ısınarak geçirdi.

 




Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...