YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Diker: Aslıtürk davasını çözün

Naylon fatura vurgunu ile ilgili dosyanın aylardır Maliye Bakanlığı'nda bekletildiği öğrenildi. Tevfik Diker, hükümete 'Aslıtürk davasını çözün' çağrısında bulundu

İSTANBUL- Yaklaşık 800 trilyon liraya varan ve Şişli eski Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk'ün eşi Orhan Aslıtürk'ün ortağı olduğu Barbaros Holding'in imza attığı "naylon fatura" vurgunu dosyası gündeme bomba gibi düştü. Vurgunun açığa çıkmasıyla birlikte Zekeriya Temizel'in Maliye Bakanlığı döneminde tamamlanan dosya için neden bu kadar süre beklenildiği tartışılmaya başlandı. Tartışılan konuların başında da, Aslıtürk'le hükümetin kilit isimlerinden olan Maliye Bakanı Sümer Oral ile Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın kardeşi Necdet Özkan arasındaki akrabalık bağlarının dosyanın bekletilmesinde etkisinin olup olmadığı geliyor. İddialar arasında, Milliyetçi Anasol hükümeti döneminde Maliye Bakanlığı'na bağlı Mali Suçlar ve Kara Para Aklama Kurulu'nun aylardır Aslıtürk dosyasının kapağını dahi açmadığı belirtiliyor.

İki yurtdışı yasağı

Ortaya çıkan naylon fatura vurgununun yanısıra daha bir çok suç işlediğine işaret eden Diker, söz konusu suçları şöyle sıraladı: "Uranyum kaçakçılığından içeri giren Pınar Bakır'ın iyi arkadaşıdır. Oras Holding üzerinden beraberce vergi iadesi zengini oldular. Aslıtürk, Avrupa'da vergi cennetlerinde bir sürü şirket kurdu. İşlerini bu şirketler üzerinden yürüttü. Osman Kavala'nın bankası Birleşik Yatırım Bankası'ndan ihracat kredisi olarak aldığı teminat mektubuyla Beyoğlu 3. Ceza Mahkemesi'nde davalık oldu. 22.3.1996 tarihinde hakkında gıyabi tutuklama kararı verildi ve kırmızı bültenle aranır oldu. Türkiye'nin en büyük naylon faturacısıdır. Ayrıca Bayrampaşa ve Merter Vergi Dairesi'ne vergi borçları vardır. Ve bu borçlarından ötürü iki yurt dışı yasağı bulunuyor."

Çakıcı-Evcil-Aslıtürk ilişkisi

Hükümetin kilit isimleriyle akrabalık bağları olan Aslıtürk'ün Alaattin Çakıcı ve Erol Evcil'le de ilişkileri olduğunu belirten Diker, Çakıcı, Evcil ve Aslıtürk'ün Fransa'da oldukları aynı dönemlerde sık sık görüştükleri ve biraraya geldikleri yolunda ciddi duyumları olduğunu söyledi. Bu arada, Aslıtürk'le ilgili dosyanın ve gerek hükümetteki gerekse diğer kişilerle olan ilişkileri derinlemesine incelendiğinde çok ilginç sonuçların çıkacağını belirten Diker, DYP ve FP'nin konuyu soruşturma önergesi vererek TBMM'ye taşımaları halinde hükümetin düşebileceğini kaydetti.

'Holdingle ilişiğim yok'

Bu arada, Londra'dan bir açıklama yapan Orhan Aslıtürk, Barbaros Holding'in "gizli ortağı" olduğu yönünde Maliye Bakanlığı hesap uzmanları tarafından yapılan tespitin doğru olmadığını ileri sürdü. Barbaros Holding ile hiçbir ilişkisi bulunmadığını belirten Orhan Aslıtürk, bu şirketle ilişkisinin "ticaret yapmak boyutunda olduğunu" savundu.

 




Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...