YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 



Akit'e hain saldırı

Akit Gazetesi'ne silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırganlar kullandıkları Kalaşnikof'u olay yerinde bırakarak kaçtılar. Saldırganların kimliğine ilişkin 3 ihtimal üzerinde duruluyor.

İSTANBUL- Akit Gazetesi'nin Bağcılar'daki merkez binasına dün gece silahlı saldırıda bulunuldu. Binanın bazı camlarının kırıldığı olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Olay yerine "Kalaşnikof" marka bir silah ve eldivenlerini bırakan saldırganlar tesbit edilemedi. Akit Gazetesi binasına, saat 01.00 sıralarında plakası belirlenemeyen bir otomobilden uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda yönetim biriminin bulunduğu üçüncü kata isabet eden kurşunlar, bazı camların kırılmasına neden oldu. Bu arada, olayın ardından otomobille kaçan saldırganlar, "Kalaşnikof" marka bir silahı da olay yerinde bıraktılar. Uzman ekiplerin yaptığı arama ve incelemede, olay yerinde 14 adet boş kovan bulundu.

Saldırıda üç ihtimal

Saldrıyı kimlerin gerçekleştirdiği konusunda üç ihtimalin olduğu ifade ediliyor. Saldırıda çetebaşı Kasım Gençyılmaz'ın parmağı olabileceği tahmin ediliyor. Gençyılmaz, bir süre önce Akit Gazetesi yazarı Hasan Kararakaya'ya iftirada bulunmuş ve Karakaya'nın bir süre gözaltında tutulmasına neden olmuştu. İftira ile amacına ulaşamayan Gençyılmaz'ın bu yolu deneyebileceği belirtiliyor. Saldırıda 'Kalaşnikof' silah kullanılması ve gazetenin son günlerde PKK ile ilgili haberleri ise olayın ardında PKK'nın olabileceği ihtimalini kuvvetlendiriyor. Bir diğer ihtimal ise, toplumda çatışma yaratmak isteyen, toplumu laik-antilaik şeklinde bölmek isteyen karanlık güç odaklarının böyle bir provokasyona başvurmuş olabilecekleri yönünde.

'Gerçekleri yazmaya devam'

Yayın Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada gazetenin gerçekleri yazmaya devam edeceği ifade edildi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ın 'Mevcut kanunlarla yetinerek Akit Gazetesi ile mücadele edemiyoruz' şeklindeki açıklamasının gazeteye yönelik başlayan sözlü tacizler ve çeşitli çevreler tarafından organize edilen fiili saldırıların artan bir şiddetle devam ettiği bildirildi. Açıklamada saldırının da bu keyfi açıklamadan cesaret alan kişiler tarafından gerçekleştiği belirtildi. İstanbul Valisi Erol Çakır'ın olaya tepkisiz kalmasının eleştirildiği açıklamada, "Valinin duyarsızlığı kendimiz değil, Türkiye'nin geleceği için bizleri endişeye sevk etmektedir" denildi.




Kağıda basmak için tıklayın.

Diker: Aslıtürk davasını çözün
Naylon fatura vurgunu ile ilgili dosyanın aylardır Maliye Bakanlığı'nda bekletildiği öğrenildi. Tevfik Diker, hükümete 'Aslıtürk davasını çözün' çağrısında bulundu
Emekli Sandığı'nı soyuyorlar
YDK müfettişlerinin hazırladığı rapor, milyonlarca memur ve memur emeklisine hizmet veren Emekli Sandığı'nın da , SSK gibi birçok usulsüzlükle karşı karşıya bulunduğunu ortaya koydu
Aloğlu'nun hayali ihracatı
Sedat Aloğlu'nun akrabası M. Vedat Aloğlu'nun hayali ihracat olayına karıştığı ortaya çıktı. Vedat Aloğlu'nun, sahte faturalarla Hazine'yi dolandırmaya çalıştığı belirlendi.
Gemi açığa çekildi "Volganeft 248" gemisinden 615 ton fuel oil boşaltıldı. Gemi bulunduğu yerden 1 mil açığa çekildi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...