YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Aloğlu'nun hayali ihracatı

Sedat Aloğlu'nun akrabası M. Vedat Aloğlu'nun hayali ihracat olayına karıştığı ortaya çıktı. Vedat Aloğlu'nun, sahte faturalarla Hazine'yi dolandırmaya çalıştığı belirlendi.

İSTANBUL- İstanbul'da ortaya çıkan bir hayali ihracat olayında tanıdık bir soyada rastlandı. DYP İstanbul eski milletvekili Sedat Aloğlu'nun akrabası Mustafa Vedat Aloğlu'nun şirketi Epengle'nin sahte fatura ve beyanlarla gümrüğü yanıltarak Hazine'yi dolandırmaya çalıştığı belirlendi. Yeni Şafak'ın edindiği bilgilere göre; 537 bin dolarlık hayali ihracat olayı İstanbul Gümrükleri Muhafaza Başmüdürlüğü'nün geçen binyılın son günlerinde gerçekleştirdiği bir operasyonla ortaya çıktı. Aloğlu'nun sahibi olduğu Epengle firması, İzmir Çıkış Gümrüğü'nden döşemelik kadife kumaş ihraç ettiğini gösteren sahte bir gümrük çıkış beyannamesi düzenledi. Beyanname muhteviyatı kadife kumaşların toplam bedeli 280 milyar 627 milyon liraydı.

İzmir'in yazısıyla anlaşıldı

İstanbul Gümrükleri Muhafaza Başmüdürlüğü; İzmir Gümrükleri'nin ihbar yazısı üzerine harekete geçti ve Epengle Döşemecilik Kumaş Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Topkapı'daki fabrikasına operasyon düzenlendi. Yapılan aramalar sonucunda şirketin Genel Müdürü Hüseyin Cahit Gergerlioğlu'nun çekmecesinde bir adet sahte gümrük çıkış beyannamesi ve faturalar ele geçirildi. Başmüdürlük, soruşturma sonucunda olaya adı karışan firmanın genel müdürü Cahit Gergerlioğlu, İthalat İhracat şefi Mustafa Çekal ve firmanın komisyoncusu Atilla Berberoğlu hakkında Zeytinburnu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İstanbul Ticaret Odası'nın kayıtlarına göre; hayali ihracat olayına karışan Epengle firmasının üç ortağı bulunuyor. 3 trilyon 900 milyar lira sermayesi bulunan firmanın ortaklarından biri Mustafa Vedat Aloğlu. Diğer ikisi ise Hüseyin Cahit Gergerlioğlu ve Bülent Çorapçı. Aloğlu ailesi daha önce de 0900'lü hatların fazladan kullanılmış gösterilmesi suretiyle Telekom'u zarara uğrattığı iddia edilmişti. Ayrıca Refahyol döneminde İstanbul milletvekili olan Sedat Aloğlu'nun bankalara olan borcu nedeniyle görevinden istifa ettiği ileri sürülmüştü.

Yeni müdür hızlı başladı

Mustafa Vedat Aloğlu'nun adının karıştığı hayali ihracat olayı Muhafaza Başmüdürü Yusuf Dinç'in İstanbul'daki ilk büyük operasyonu oldu. Geçtiğimiz günlerde Ali Balkan Metel'in yerine Başmüdürlüğe atanan Dinç, 1998 yılında Hopa'da 20 trilyon lira değerindeki 481 kilogramlık saf eroin kaçakçılığı olayını ortaya çıkararak dikkatleri üzerine çekmişti.

 



Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...