YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Kültür

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Alev Alatlı da nette

Alev Alatlı, kendisine ulaşamamaktan yakınan okurlarının sorularına cevap vermek ve onlarla haberleşmede bulunmak amacıyla bir internet sitesi açtı.

Scrödinger'in Kedisi (Kabûs) adlı son romanıyla da 'militan okurları'na beyin fırtınası yaşatan Alev Alatlı'ya artık internet üzerinden de ulaşılabilecek.

Alev Alatlı'nın internet üzerindeki web sayfası yayına başladı. www.alevalatli.com adresinden ulaşılabilecek web sayfası aracılığıyla okurlarıyla buluşmayı amaçlayan Alev Alatlı'nın sitesinde yazarın biyografisi, kitaplarının tanıtımı ve kitaplardan bölümler, mesajlarının yayınlanacağı güncel bölümü yer alıyor. Yazar ve yayıneviyle iletişim kurulmasını sağlayan sitenin de bir e-mail grubu bulunuyor. Okurlarını web sayfasında "Tanıyanlar bilirler, ben imza günlerinden hiç hazzetmem. Ortalıkta boy göstermekten de hoşlanmıyorum. Konuşacağıma yazmayı tercih ediyorum" cümleleriyle karşılayan ve bu tercihinin biraz da zorunluluktan kaynaklandığını açıklayan Alev Alatlı, ortalıkta olmayışından yakınan okurlarının sitemlerinden kurtulmak ve kendisine bir biçimde ulaşmalarını sağlamak için bu siteyi açtığını yazıyor. Site ilerde bir sohbet saati ile daha da hareketleneceğe benziyor.

Alev Alatlı web sayfasının ilk güncel yazısında, Kabûs'ta tartıştığı Aristo mantığı-fuzzy mantık karşıtlığına değiniyor yine ve Schrödinger'in Kedisi'ni yazma nedenini de bir kez daha hatırlatıyor. " 'Mantık' denilen şeyin bir 'Batılısı' bir de 'Doğulu'su olduğunu öğrenseniz dahası, Batı mantığında ısrar eden bilim adamlarının yanlış yaptıklarını öğrenseniz siz ne yapardınız, bilemiyorum. Ben bayıldım!" diyen Alatlı, bir şey "ya doğrudur ya da doğru değildir", "ya siyahtır ya da siyah değildir" şeklindeki Aristo mantığının kendisine öteden beri zorlama geldiğini söylüyor. "Doğru-yanlış, siyah-beyaz türünden kesinlik iddialarından nefret ederim. Gönlüm hem davalıya hem davacıya hem de her ikisinin de haklı olamayacağını söyleyen mahkeme katibine hak veren Nasreddin Hoca'dan yanadır" sözleriyle bugün dünyada inanılmaz bir hızla taraftar bulmaya ve kabûl görmeye başlayan fuzzy mantığın aslında bizim inanç ve kültür temellerimizde asırlar öncesinden beri varolduğunun altını çiziyor. Ve şöyle noktalıyor sözlerini Alatlı: "Doğrusu, kandırılmış hissettim kendimi! Sen bir ömür boyu Aristo'nun peşinde koş, bir de arkanı dön bak, adamlar Hoca Hasreddin mantığıyla akıllı bilgisayarlar üretsinler! Schrödinger'in Kedisi'ni yazma nedenim de bu adamların ardında kalmamak!"


 

Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...