YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Hükümete sıcak mesaj

'Apo zirvesi'ne bir gün kala HADEP Genel Başkanı Demir, idam karşıtı olduklarını açıklayan Ecevit ve Yılmaz'ı överken, MHP'ye de yumuşak mesajlar gönderdi

ANKARA- HADEP Genel Başkanı Ahmet Turan Demir, "hiç kimsenin, yanlış bir kararla, ülkenin, iç barışı sağlama yolunda kat ettiği aşamayı sekteye uğratmaya, Avrupa ile ilişkileri darbelemeye, siyasi ve ekonomik istikrarı bozmaya hakkı olmadığını" söyledi. Demir, HADEP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Abdullah Öcalan hakkında verilen idam kararına ilişkin 12 Ocak'ta yapılacak liderler zirvesi öncesi, partisinin görüşlerini açıkladı. Demir, "Hukuksal olarak tartışılacak fazla birşeyin olmadığını, AİHM kararlarının iç hukuk niteliği taşıdığını, kararların bağlayıcı olduğunu" ifade etti.

Hükümete ve Demirel'e destek

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Bülent Ecevit, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın "sağduyulu ve ileri görüşlü yaklaşımlarının umut verici olduğunu" kaydeden Demir, "MHP'nin de bu tarihi karar anı karşısında diğer hükümet ortakları gibi sağduyulu bir yaklaşım sergilemesi gerekmektedir" dedi.

FP ve DYP'ye eleştiri

Hükümete sıcak mesajlar gönderen Demir, muhalefeti topa tuttu. "FP'nin yaklaşımı her türlü halk ve ülke kaygılarının dışında gözükmektedir" diyen Demir, şöyle devam etti: "Kendilerine dokunulduğunda insan hakları ve demokrasi çığlıkları atan söz konusu partinin, oy hesaplarıyla ülkemizi bir uçurumun eşiğine sürükleme çabaları kabul edilemez. DYP'nin ise kendini sadece çıkar gruplarının haklarını korumakla yükümlü görmesi, idamın infazı konusunda fütursuz bir tavrı izlemesine yol açarak, Türkiye'yi maceraya sürüklemeye müsait bir görüntü sergilemektedir."

Apo'nun idamına karşıyız

"Öcalan'ın idam kararının infaz edilmesine karşı olduğumuzu özellikle belirtiyoruz" diyen Demir, "Hükümetin, sorunu Meclis'e taşımadan, devlet adına taahhüdünü yerine getirmesi gerekmektedir. Zirvede akıldışı ve maceracı bir süreci getirecek sonuç yerine, aklın ve sağduyunun hakim geleceğine inanıyoruz" diye konuştu.

 




Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...