YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.


İŞADAMLARINA FP LİDERİ KUTAN'DAN DESTEK:

Yeter ki düze çıkalım

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Kavi ve Yönetim Kurulu üyeleri önceki gün Başbakan ve bakanlarla yaptıkları görüşmelerin ardından dünde TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut ve FP Genel Başkanı Recai Kutan'ı ziyarat ederek siyasi gündem ve uygulanmakta olan ekonomik politikalarla ilgili görüş alışverişinde bulundular. TBMM Başkanı Akbulut görüşmede sırasında yaptığı konuşmada TBMM'nin "Bugün, geleceğe daha umutlu bakıyoruz" dedi. Akbulut Türkiye'nin şimdiye kadar atılan adımlar dikkat alındığında, geleceğe umutla bakmakta son derce haklı olduğunu söyledi. Türkiye'nin daha demokrat, daha zengin, çağın şartlarına daha uygun bir düzeye erişmesinde sanayicilere büyük görevler düştüğünü belirten Akbulut, hükümetin de bu çabaları destekleyecek siyasi iradeye sahip olduğunu kaydetti. İSO Başkanı Kavi de Oda'nın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkenin gelişimine olumlu katkıda bulunmaya kararlı olduğunu bildirdi. 2000 yılına girerken Türkiye'nin önünde önemli fırsatlar olduğunu belirten Kavi, artık istikrarsızlığa hiçkimsenin tahammülü olmadığını söyledi.

Kutan'ı ziyaret

FP lideri Recai Kutan da Kavi ve beraberindeki heyeti TBMM'deki makamında kabul ederek görüştü. Kavi, Türkiye'nin uzun bir süredir yüksek faizle yaşadığını, bu nedenle imalat sanayinin büyük darbe aldığını söyledi. Uygulanmakta olan ekonomik programa destek isteyen Kavi, "Bu program hükümet programı olmaktan öte, Türkiye'nin programı olmalıdır" dedi. Kutan da kendilerinin ana muhalefet partisi olarak iktidara işbirliği ve diyalog çağrısı yaptıklarını söyledi. Türkiye'de çok önemli olaylar olmasına karşın iktidarın "Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz" diye sormadığını belirten Kutan, şöyle konuştu: "Sanayide yüzde 6 düzeyinde düşme yaşandı. Alınan son ekonomik tedbirlerle faizler yüzde 40'a düştü denirken, sanayici veya borcunu geciktirenlere aylık yüzde 12 faiz uygulanıyor. Tedbirler bir bütün olarak uygulanmalıdır. Basının önünde ilan ediyorum, hatta taahhüt ediyorum. Ekonominin düze çıkması için alınacak her türlü tedbire destek vereceğiz."





Kağıda basmak için tıklayın.


Sivil inisiyatif yasal statüde ısrar ediyor

Borsa yeniden alımda
Borsa önceki günkü sert düşüşün ardından hazine ihalesinin de olumlu geçmesiyle tekrar 20000 puana yöneldi, endeks dün 1119 puan artarak, 19577 puandan kapandı
İhracatçıya marka desteği
Uluslararası piyasalarda "Türk Malı" imajının yerleştirilmesi, firmaların marka yaratmasının desteklenmesi amacıyla çalışmalar sonuçlandı. Alınan bilgiye göre, Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Tanıtım ve Tutundurulması ile Türk Malı İmajının Yerleştirilmesine Yönelik Faaliyetlerin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ, Para Kredi ve Koordinasyon Kurulu'nda onaylandı. Karar ile marka yaratmaya yönelik harcamalarının yüzde 50'sinin devlet yardımı olarak karşılanacak.
Koç'tan özel emeklilik atağı
Türkiye'de özel emeklilikte banka-sigorta (bankassurance) işbirliğinin ilk örneği, Koç Allianz Hayat Sigorta ile Koçbank tarafından gerçekleştirildi. YES Koçbank özel emeklilik sisteminin tanıtımında konuşan Koç Allianz Genel Müdürü M. Kemal Olgaç, ilk 10 yıl içinde 500 milyon dolarlık bir özel emeklilik fonuna ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi. Öte yandan tasarrufa dayalı özel emeklilik sistemi "YES Koçbank" poliçeleri dünden itibaren Koçbank şubelerinde satışa sunuldu.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...