YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.


'Suçlu muhalefet'

Öcalan'ın idamını beklemeye alan hükümetin MHP kanadı, şehit yakınları ve parti tabanından gelen tepkileri kırmak için, sorumluluğun adresi olarak muhalefeti gösterdi.

ANKARA- MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, "AİHM'nin yargı yetkisini tanıyan ek 11 numaralı protokolünü imzalayanın Refahyol Hükümeti'ni oluşturan DYP ile önemli bir kısmı RP'de görev yapmış bulunan bugünkü FP'li milletvekilleri" olduğunu belirterek, 'Apo zirvesi'nde aldıkları bekletme kararınının sorumluluğunu muhalafete fatura etmeye çalıştı. Bahçeli, MHP Grubu toplantısında yaptığı konuşmanın önemli bölümünü Abdullah Öcalan hakkındaki idam kararının Başbakanlık'ta bekletilmesi konusuna ayırdı. Kararın kesinleşmesinden sonraki sürece değinen Bahçeli, başta Cumhurbaşkanı ve kararları alan yargı mensuplarının AİHM'nin verdiği ihtiyati tedbir kararının beklenmesi yönünde görüş bildirdiğini hatırlattı. Bahçeli, "Bunu takiben, hain başının dosyası bir an önce TBMM'ye gelsin feveranında bulunan muhalefet partilerine mensup bazı milletvekilleri istifa tehdidinde bulunmuşlar ve dosya Meclis'e gelse de idam cezasına 'evet' demeyeceklerini açıkça beyan etmişlerdir" dedi. Bahçeli, "AİHM'nin yargı yetkisini tanıyan ek 11 numaralı protokolü imzalayan Refahyol Hükümeti'ni oluşturan DYP ile önemli bir kısmı RP'de görev yapmış bulunan bugünkü FP'li milletvekillerinin ve o günlerde parlamentoda görev yaparken bu hükümetin kuruluşundan itibaren dışarıdan destekleyenlerin bu konuda daha hassas olmaları gerekmektedir. Çünkü, terör örgütünün hain elebaşının bugün için infaz sürecinin uzamasına neden olan ek 11 numaralı protokolü kendileri imzalamıştır. Bilinmelidir ki, bugün artık bölücü terörü ve onun başındaki insan kasabı caniyi Türkiye'ye karşı kullananların silahı elinden alınmıştır. İnisiyatif, Türk Devleti'ne geçmiştir" diye konuştu.

'Herkese sorumluluk düşmekte'

MHP Lideri Bahçeli, "şehit ailelerini, gazileri sokağa dökmenin, bayrağa siyah kurdela asmanın şehitlerin ruhlarını inceteceğini" de ifade ederek, şehit yakınlarına "asil ve vakur tavırlarını hiç bozmamaları" çağrısında bulundu. Bahçeli, şöyle devam etti: "Kati suretle şüpheleri olmasın ki, adalet mutlaka tecelli edecektir. MHP ülkesine ve vatanına kastedenlere karşı Anayasa'da ve ceza yasasında var olan cezaların kaldırılmasına, dolayısıyla başta örgütün hain başı olmak üzere ülke ve millet bölücüsü eli kanlı katillerin kurtulmasına izin vermeyecektir. Tartışmaların uzatılmasının, amacından saptırılmasının ve siyasi emellere âlet edilmesinin bölücü örgütün istediği siyasallaşma zemininin oluşmasına da imkan sağlayabileceği gözden kaçırılmamalıdır."




Kağıda basmak için tıklayın.


Kutan: Erteleme üç kişinin işi
FP lideri Recai Kutan, Apo'nun idam dosyasının Başbakanlık'ta bekletilmesinin üç kişinin kararı olduğunu belirterek, "Üç parti liderinin yetkili kurullarında böyle bir yetki yoktur. Bu üç kişi değil, Meclis karar versin istiyoruz" diye konuştu.
Yılmaz: Lütfen pireyi deve yapmayın

Şehit aileleri Çankaya'da
Önceki gün hükümet ortaklarını ziyaret eden şehit aileleri dün Çankaya'ya çıkarak Cumhurbaşkanı ile görüştüler. Şehit aileleri Apo'nun hemen asılmasını isterken, Demirel, sabır tavsiyesinde bulundu.
'Ankara Öcalan'ı siyasallaştırıyor'
ANKARA- DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Öcalan konusunun "Ankara'nın eliyle siyasallaştırma sürecine sokulduğunu" öne sürdü. Çiller, Türkiye'nin kişiliksiz bir siyaset ürettiğini de savunarak, "Bu hükümet milleti aldatıyor ve istismar ediyor" dedi. DYP'de kadın ve gençlik kollarının kuruluşuyla ilgili tüzük değişikliğinin ele alınacağı İl Başkanları Toplantısı, Büyük Ankara Oteli'nde başladı. Toplantının açılışında konuşan Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yavuz, seçim öncesi millete kendilerini iyi anlatamadıklarını ifadeetti. Yavuz, ancak bugün milletin yaptığı tercihten dolayı çok dertli olduğunu, yaşananların DYP'yi millete çok iyi anlattığını söyledi. DYP lideri Çiller de il başkanlarına "Sevgili kale komutanlarım" diye hitap ederek başladığı konuşmasında, yeni binyılın çok farklı değişimleri beraberinde getireceğine işaret ederek, DYP olarak bu değişimin başını çekmek durumunda olduklarını belirtti. Yeni binyılda yükselen değerin demokrasi olduğunu ifade eden Çiller, bunun altyapısını oluşturacak siyasal yapıdaki değişimin önemini dile getirdi. Çiller, toplantıda, tüzük değişikliğini de içeren gençlik ve kadın kollarına ilişkin yapılanmanın ele alınacağını, önerilerin tartışılacağını ve buradan çıkacak sonucun yetkilili kurullara götürüleceğini bildirdi. Konuşmasının ardından Bartın İl Başkanı Metin Sarı, çiftçinin dert yandığını ve "Anamıza söyle bizi kurtarsın" dediğini belirterek, Çiller'e ahşaptan yapılmış karasaban hediye etti.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...