YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.


Şehit aileleri Çankaya'da

Önceki gün hükümet ortaklarını ziyaret eden şehit aileleri dün Çankaya'ya çıkarak Cumhurbaşkanı ile görüştüler. Şehit aileleri Apo'nun hemen asılmasını isterken, Demirel, sabır tavsiyesinde bulundu.

ANKARA- Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Abdullah Öcalan hakkında verilen idam cezasının infazına ilişkin süreçte, dosyanın "tekamül ettiğini" belirterek, "Yapılan şey, kimsenin affı değildir. Hukuk devletinin icapları, harfiyen yapılacaktır" dedi. Demirel, Kırıkkale Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Gencer ve beraberindeki şehit aileleri dernekleri yöneticilerini, Çankaya Köşkü'nde kabul ederek görüştü. Kabulde söz alan dernek yöneticileri, evlatlarını kaybetmekten duydukları üzüntüyü dile getirerek, hükümet ortağı partilerin liderlerinin, Öcalan'ın cezasının infazı sürecine ilişkin olarak 12 Ocak'ta aldıkları kararı eleştirdiler. Şehit yakınları, "Bu hain asılmadıkça, bizim yüreğimizdeki acı dinmez. Rencide edilmiş durumdayız. Asla tahammül edemiyoruz bu duruma" diye konuştular. Başkan Gencer de, şehit aileleri dernekleri olarak dün aldıkları kararı dile getirdi. Öcalan'ın dosyasının, ivedilikle TBMM'ye gönderilmesini talep ettiklerini belirten Gencer, 5 Şubat 2000 tarihinde Sıhhiye'de "Şehitlere Saygı Mitingi" düzenleyeceklerini hatırlattı. Dosyanın Meclis'e gönderilmemesi durumunda "Devlet Övünç Madalyaları"nı iade edeceklerini de ifade eden Gencer, "Dosyanın Meclis'e gönderilmesini istiyoruz. Meclis'e güvenimiz sonsuz. 3 liderin kararını kabul etmiyoruz" dedi.

'Sizin acınız, benim acımdır'

Cumhurbaşkanı Demirel, şehit yakınlarının acılarının kendisinin şahsi acısı olduğunu dile getirdi. Ülkenin şehitlerinin milletin şehitleri olduğunu belirten Demirel, "Bizim dinimiz, şehitleri ölmüş saymıyor. Şehitleri ölmemiş sayıyor. Hadiseye böyle bakarız. Şehitler, sizin evlatlarınızdır, bu milletin tümünün evlatlarıdır. Ama şehit olduklarından itibaren de bu vatanın, bu devletin evlatlarıdır" dedi. Şehit ailelerine, "hassasiyetlerini çok iyi anladığını" ifade eden Cumhurbaşkanı Demirel,"Bugün yapılmış olan şey şudur: Türkiye, kimseye taviz falan veriyor değil. Türkiye'yi Avrupa'nın bir parçası olmaya zorlayan da yok. Biz kendimiz, 30 senedir Avrupa'nın bir parçası olmaya çalışıyoruz" diye konuştu. Meclis'in millet adına karar vereceğini belirten Demirel, "Hiç telaşa gerek yok. Türkiye'yi idare edenler, benden başlamak üzere hükümeti, parlamentosu, herşeyiyle Türkiye'nin ne hükümranlığından en ufak bir tavizde bulunuruz, ne de Türkiye'nin zararına bir iş görürüz. Biraz sabır. Sizden istediğimiz odur" dedi.

 




Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...