YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.


Yılmaz: Lütfen pireyi deve yapmayın

ANKARA- ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, koalisyonun farklı partilerden oluştuğunu, bu nedenle görüş farklılığından dolayı pürüz çıkabileceğini belirterek, milletvekillerine, "Pireyi deve yapmayın" ricasında bulundu. Yılmaz, "Türkiye'nin önünde pireyi deve yapmaya çalışan yeteri kadar şer güçler vardır. Bize düşen, pireyi deve yapmamaktır" dedi. Yılmaz, partisinin grup toplantısında, ülkede yaşanan olumlu gelişmeleri anlattı. Yılmaz, "Eğer bu hükümet yapısı bu şekilde değil de, başka şekilde olsaydı, bu kararlar alınamazdı. Alınsa bile uygulanamazdı" diye konuştu. Türkiye'nin 2000'li yıllara girerken, gelişmiş ülkelerle arasındaki farkı kısa sürede kapatabilmesi için köklü bir değişime ihtiyaç olduğunu belirten Yılmaz, "Bu değişim, ekonomide, siyasette, özgürlüklerden adalet sistemine, savunmadan altyapıya kadar her alanda olmalıdır. A'dan Z'ye her alanı kapsamalıdır. Bu öyle bir değişim olmalıdır ki, hiçbir şey eskisi gibi kalmamalıdır. Herşey daha güzele, daha iyiye, daha ileriye doğru değişmelidir" dedi. Yılmaz, "O hükümete tam destek veren bir meclis çoğunluğumuz vardır. Velhasıl, rahmetli Özal'ın Körfez krizinin başlangıcında söylediği şey, bugün Türkiye için daha çok geçerlidir. Türkiye'nin önünde belki şimdiye kadar hiç olmayan bir şans, ikbal kapısı açılmıştır."

'KOALİSYONDA PÜRÜZ ÇIKABİLİR'

Yılmaz, bundan sonrasını değerlendirmenin artık sadece kararlılığa, yanlış yapmamaya bağlı olduğunu belirterek, "Bunu değerlendirememenin vebalini hiçbirimiz taşıyamayız" dedi. Önümüzdeki dönem koalisyon içinde pürüzler çıkabileceğine dikkati çeken Yılmaz, şunları söyledi: "Bizim bakan arkadaşlarımızın da, diğer partilerdeki bakan arkadaşlarımızın icraatlarında, bazı arkadaşlarımızı memnun etmeyecek şeyler olabilir. Ama bütün arkadaşlardan rica ediyorum. Pireyi deve yapmayalım."

'AB'den kopmamalıyız'

Yılmaz, bugün için Türkiye'nin önündeki en büyük tehlikenin, AB ile bütünleşmeden koparak, yeniden içine kapanma tehlikesi olduğunu söyledi. Mesut Yılmaz, Türkiye'nin bu gelişme trendini kaybetmemek zorunda olduğunu belirterek, "Türkiye'yi yeniden içine kapanmaya, dünyadan kopmaya zorlayanlar, bunu arzulayanlar, bunu destekleyenler bu ülkeye en büyük zararı verenlerdir" dedi. Bugün işbaşında olan Hükümet'in etkisini ve önemini diğer bütün unsurların üstünde değerlendirmek gerektiğini belirten Mesut Yılmaz, şöyle dedi: "Ben hükümetin içinde mutlaka DSP ile MHP'nin birlikte yer alması gerektiğini savundum. Son yaşadığımız gelişmelerden sonra açıkça söylüyorum. Eğer bu hükümet yapısı bu şekilde değil de başka şekilde olsaydı, bu kararlar alınamazdı. Alınsa bile uygulanamazdı. Türkiye'nin bu kadar şer kuvvetin, bu kadar tertibine karşı önündeki bu büyük hedeflere ulaşabilmesi için bir büyük uzlaşmaya ihtiyacı vardır. Bu hükümete gücünü kazandıracak olan, Türkiye'yi bu sorunları aşma imkanına getirecek olan, o uzlaşmaydı. Bu hükümet, o uzlaşmanın ürünüdür."

 




Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...