YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Kutan: Erteleme üç kişinin işi

FP lideri Recai Kutan, Apo'nun idam dosyasının Başbakanlık'ta bekletilmesinin üç kişinin kararı olduğunu belirterek, "Üç parti liderinin yetkili kurullarında böyle bir yetki yoktur. Bu üç kişi değil, Meclis karar versin istiyoruz" diye konuştu.

ANKARA- Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Apo'nun idam dosyasının Başbakanlık'ta bekletilmesinin üç kişinin kararı olduğuna dikkat çekti. FP Grubu, Genel Başkan Recai Kutan'ın başkanlığında toplandı. Konuşmasında Öcalan'ın idam kararının Başbakanlık'ta bekletilmesine değinen Kutan, hükümet ortaklarının terörü istismar ettikten sonra şimdi farklı bir noktaya geldiklerini söyledi. Bazı partilerin daha önce terörü istismar ettiklerini belirten Kutan, şöyle konuştu: "Hatırlayın bu doğrultuda bize de iftiralar attılar. DSP Genel Başkanı Ecevit, kalem renginden yol çıkarak bizi sempatizan gibi göstermek istedi. Bunu yargıya intikal ettirmiştik. Ardından Fethullah Erbaş arkadaşımız her türlü riski göze alarak terör örgütünün elindeki askerlerimizi kurtarmıştı. O zaman da Erbaş ve camiayı vatana ihanetle itham ettiler." Başbakan Ecevit, ANAP lideri Yılmaz ve MHP lideri Bahçeli'yi Öcalan dosyası nedeniyle eleştiren Kutan, bu liderlerin Apo sömürüsü yaptığını belirterek, "MHP de, 'Apo hemen asılacak, dosya Meclis'e gönderilecek' diye açıklamalar yaptı. Bahçeli zirvede yüzseksen derece dönüş yaptı. 'Apo asılmasın' diyenler vatan haini ilan edilirken, şimdi 'Apo asılsın' diyenler hain oldu" dedi.

'Partililerin düşüncesi'

Apo'nun dosyasının bekletilmesi kararını sadece üç kişinin aldığını belirten Kutan, şöyle devam etti:

"Burada partilerinin yetkili kurullarının etkisi var mı? Yok. MHP Genel Başkanı Bahçeli de, yetkili kurulunun aldığı kararı uygulamadı. Bu konuda karar üç kişiyle verilmemeli. Konu Meclis'e gelmeli. Hemen asılacak diye bir şey yok. Zaten, partiler liderleri gibi düşünüyorsa idam kararı çıkmaz."

Kutan, idam kararıyla ilgili olarak söylediği sözlerin yanlış anlaşıldığını da tekrarladı. Hürriyet gazetesinde yeralan bir yalan haber üzerine Fatih Altaylı'nın FP'ye yönelik hakaretamiz yazısına da değinen Kutan, "Ertuğrul Özkök'ü aradım. Kendisi özür dileyerek, yazıdakileri tasvip etmediklerini, Altaylı nam kişi Amerika'dan dönünce kendisiyle görüşeceklerini söyledi" dedi. Cumhurbaşkanlığı konusunda görüşlerini tekrarlayan Kutan, Cumhurbaşkanın yasama, yürütme ve yargı üzerinde etkin olduğunu belirterek, "Mesela YÖK Başkanlığı'na Kemal Gürüz'ün getirilmesine bütün millet karşı iken Cumhurbaşkanı bu atamayı yaptı. Bunun için halk seçsin istiyoruz" diye konuştu.

 




Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...