|
|
 |
Velioğlu teşhis edildi
İstanbul Emniyeti'nin önceki gün gerçekleştirdiği operasyonda öldürülen
kişinin Velioğlu olduğu parmak izi tespitiyle belirlendi.
İSTANBUL- Kürt kökenli işadamlarının peşpeşe kaybolmasının ardından kaçırılan işadamlarının izini süren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin önceki gün gerçekleştirdikleri operasyonda Hizbullah örgütünü neredeyse tasfiye aşamasına getirdikleri ortaya çıktı. Operasyonda , Seyithan Aksoy kimliğini taşıyan kişinin örgüt lideri Hüseyin Velioğlu olup olmadığına ilişkin kuşkular gün boyu sürerken, en son açıklama Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Süleyman Ekizer'den geldi. Ekizer, İstanbul'daki operasyonda öldürülen Hizbullah militanının örgütün lideri Hüseyin Velioğlu olduğunun kesinleştiğini bildirdi. Terörle Mücadele Daire Başkanı Süleyman Ekizer, Hizbullah operasyonuyla ilgili yaptığı açıklamada ölü ele geçirilen militanın örgütün lideri Hüseyin Velioğlu olduğunun parmak izi tespitiyle kesinleştiğini açıkladı. Ekizer, sağ yakalanan iki kişinin de yönetici kadrosundan olduğunu bildirdi.
'Bir elmanın iki yarısı'
Operasyonda ölü ele geçen kişinin kimliği hakkında gündüz saatlerinde yapılan değişik açıklamalar kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli üst düzey bir yetkili, ölü ele geçirilen ve üzerinden Seyithan Aksoy adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan kişinin, Hizbullah örgütünün lideri Hüseyin Velioğlu'na "bir elmanın iki yarısı gibi" benzediğini söyledi. Bu arada, aynı operasyonda sağ ele geçirilen ve hala sorguları devam eden kişilerden birinin Marmara Bölge Sorumlusu Edip Gümüş diğerinin ise Askeri Kanat Sorumlusu Cemal Tutar olduğu öğrenildi. İki kişinin Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgusuna Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan uzmanların da katıldığı bildirildi.
Tatbikat yaptırıldı
Örgüt evinde yapılan incelemelerde, kayıp işadamları Zehra Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı İzzettin Yıldırım ile Mehmet Kanlıbıçak, M. Şehit Avcı, Fatih'te faaliyet gösteren Şafak Otomotiv'in sahipleri Mehmet Salih Dündar, İsmail Aksoy, Ramazan Yaşar ve Cihangir Gofrandi'ye ait ehliyet ve nüfus cüzdanları bulundu. Aramalar sırasında ayrıca uzun süredir kendisinden haber alınamayan Gonca Kuriş'e ait kimlik belgelerinin de ele geçirildiği belirtildi. Örgüt evinde çok miktarda yakılmış halde Amerikan Doları bulunduğu da ifade edildi. Operasyonda sağ ele geçirilen Edip Gümüş ile Cemal Tutar'ın dün operasyon düzenlenen eve götürüldüğü öğrenildi. Güvenlik güçlerinin, kaçırılan işadamlarıyla ilgili gerekli ipuçlarına ulaştığı ve operasyonların bu yönde genişletilerek sürdürüleceği kaydedildi.
|
 |
|