YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Lions Gecesi'nin fotoğraflarını Yarar'ın düğünü diye manşetten verdiler

AHLAKSIZLIK

Asparagas haberde sınır tanımayan Sabah gazetesi, Cumartesi gecesi Bosnalı Amina Munzur ile dünya evine giren MÜSİAD eski Başkanı Erol Yarar'ın düğün fotoğrafları diye aynı otelin Sedef Salonu'nda yapılan 118-E Lions Toplantısı'nın fotoğraflarını yayınladı.

Asparagas habercilikte sınır tanımayan Sabah gazetesi, Lions Gecesi'nin fotoğraflarını, Cumartesi gecesi ikinci kez dünya evine giren MÜSİAD eski Başkanı Erol Yarar'ın düğünü diye manşetten verdi. "Dini Bütünlerin Düğününde İçki ve Dans" başlığıyla verilen haberde, düğün fotoğrafları diye aynı otelde yapılan 118-E Lions Toplantısı'nın fotoğrafları kullanıldı.

Lions 118-E Klübü'nün gecesinde çekilen ve Sabah gazetesinde yayınlanan resimler ise Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, Prof. Cengiz Ardamar ve Marmara Üniversitesi öğretim üyelerinden Şimar Sunder'e ait olduğu belirtildi.

Gürtuna'dan yalanlama

Yarar çiftinin nikahını kıyan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit yaptığı açıklamada, gece de kesinlikle içki servisinin olmadığını söyledi. Gürtuna, "Düğün güzeldi. Benim oturtuğum masada ve yan masalarda kesinlikle içki servisi yapılmadı" dedi.

Yarar kim, Lions ne?

Erol Yarar'ın düğünü diye Lions 118-E Klübü'nün kuruluşunun 7'nci yıldönümü nedeniyle verilen yemekte içki sofralarındaki davetli bayanların fotoğraflarını yayınlayan gazete, davetlilere içki ikram edilip, klasik müzik eşliğinde dans yapıldığını iddia ederek, böylece İslami kesimin bazı tabuları yıktığını ileri sürdü. MUSİAD Genel Sekreteri Ömer Bolat, Sabah gazetesinde yayınlanan fotoğrafların kesinlikle düğün gecesine ait olmadığını belirterek, "Sayın Yarar'ın düğününün yapıldığı salonunun yanındaki Sedef Salonu'nda Lionslar'ın gecesi varmış. Biz de, fotoğrafları gazetede gördüğümüz zaman şaşırdık. Sayın Erol Yarar gerekli yasal yollara başvuracaktır" dedi.

Lions'tan da yalanlama

Lions 118-E Klübü Başkanı Aysan Şakar ise yaptığı açıklamada Yarar'ın düğünü olarak gösterilen fotoğrafların kendilerinin düzenlediği geceye ait olduğunu söyledi. Şakar, "Klübümüzün kuruluşunun 7'nci yıldönümü nedeniyle Crowne Plaza Oteli'nin Sedef Balo Salonu'nda bir kutlama programı hazırlamıştık. Aynı gece yan taraftaki Balo Salonu'nda da MÜSİAD eski Başkanı Erol Yarar'ın düğünü olduğu söylendi. Biz geceye hiçbir basın mensubunu da davet etmedik. Ancak Sabah gazetesi bilerek ya da bilmeyerek bizim klübün yöneticilerini ve eşlerinin resimlerini Yarar'ın düğününe gelen davetliler gibi göstermiş" diye konuştu.

Milliyet Yazarı Önay: 'Asparagas'

Geceye davetli olarak katılan Milliyet gazetesi yazarlarından Önay Yılmaz ise yaptığı açıklamada Sabah gazetesinin yaptığı asparagas habere üzüldüğünü söyledi. Sabah gazetesinin haberinin basın ahlakına da aykırı olduğuna işaret eden Yılmaz, "Bu olay kamuoyunu yanlış bilgilendirme ve karalamaya yönelik bir davranış olarak nitelendiriyorum. Bir gazete ve gazetecinin yapmaması gereken bir haber" dedi. Haberin kasıtlı olup olmadığı konusunda herhangi bir yorum yapmasının doğru olmayacağını anlatan Önay, "Ancak habere giden muhabirin çektiği resimlerinin kime ait olduğunu bilmesi şart. Yazıişlerinin de bu tür haberlerde daha duyarlı olması gerekir" açıklamasında bulundu.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...