YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Hizbullah-polis çatıştı

Beykoz operasyonundan sonra Hizbullah, ilk kez polise karşılık verdi. Van'da çıkan çatışmada 5 polis hayatını kaybederken, 5 örgüt üyesi de öldürüldü.

VAN- Van'da, Vali Mithat Bey Mahallesi Çavuşbaşı Sokak ve Yenimahalle Çarık Sokak'ta ortaya çıkarılan Hizbullah örgütüne ait hücre evlerinde çıkan çatışmada, 5 polis memuru hayatını kaybetti, 5 polis yaralandı. Operasyon sonucu ölü ele geçirilen 5 teröristten birinin bölge sorumlusu Sebahattin Sap, birinin ise askeri kanat sorumlusu Mehmet Nuri Balka ve silahlı militanları Zahir Hayva, Murat Hayva ve Nuri Baran olduğu açıklandı

Gece 02 sıralarında Çavuşbaşı Sokak'taki çatışmada yaralı olarak evden kaçan militan, Yenimahalle Sultani Yekba Caddesi Çıkmaz Sokak'taki Gazi İlköğretim Okulu yakınında ikinci bir hücre eve girerken kıstırıldı. Söz konusu hücre evlerdeki çatışmalarda, Mehmet Kemal Açıkgöz, Harun Karabulut, Naci Akçay, Mehmet Ünver ile Vahit Uslu adlı polis memurları şehit oldu, Gürbüz Bulut, Metin Çiftçi, Mansur Erdoğan, Hüseyin Yağcı ile Fariz Atasever adlı polisler yaralandı.

CESETLER MORGTA, OKUL TATİL

Hücre evlerde ölü ele geçirilen 5 Hizbullahçı teröristin cesedi, Van Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Güvenlik güçleri, çatışmalardan sonra, Yenimahalle Sultani Yekba Cadde Çıkmaz Sokak ve Vali Mithatbey Mahallesi Çavuşbaşı Sokak'taki hücre evlerini çembere alarak arama başlattı. Çevreden geçen şüpheli şahıslar aranırken, geçişler kontrollu olarak yapılıyor. Hücre evlerinde ceset olabileceği şüphesiyle kazı çalışması da başlatıldı. Yenimahelle'deki hücre evin 15 gün önce kiralandığı öğrenildi. Yenimahalle Sultani Yekba caddesi Çıkmaz Sokak'taki Gazi İlköğretim Okulu, yakınında ortaya çıkarılan hücre evi nedeniyle 1 gün tatil edildi.

Hücre eve 50 metre uzaklıkta oturan görgü tanığı Menderes Duyar, gece saat 04.30 sıralarında silah sesleri ile uyandığını belirterek, "Şiddetli silah sesleri duydum. Bombalar patladı. Çatışma 07.30'a kadar devam etti. Çok korktuk. Gün ışıyıncaya kadar yere uzandık. Evimde de mermi izlerini tespit ettik. Hücre evde oturanlardan bugüne kadar hiç şüphelenmedik. Giren ve çıkanları da görmedik" dedi. Güvenlik güçleri şehit olan polisler için düzenlenen tören sırasında aldıkları ihbar üzerine törene ara vererek Terzioğlu Mahallesi'nde içinde 2 kişinin olduğu bir başka hücre evi kuşattı. "Teslim ol" çağırısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma yaşandı. Çatışmada, bir terörist hafif yaralı olarak yakalanırken, diğer terörist kaçmayı başardı.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

Lions Gecesi'nin fotoğraflarını Yarar'ın düğünü diye manşetten verdiler
AHLAKSIZLIK
Asparagas haberde sınır tanımayan Sabah gazetesi, Cumartesi gecesi Bosnalı Amina Munzur ile dünya evine giren MÜSİAD eski Başkanı Erol Yarar'ın düğün fotoğrafları diye aynı otelin Sedef Salonu'nda yapılan 118-E Lions Toplantısı'nın fotoğraflarını yayınladı.
Eğitimde depremli siftah

İSLAMİ HAREKETLER VE SİYASAL İSLAM
'Siyasal İslam' baskı aracı

Kayıp silahlarda bildik bir adres
YİNE JİTEM

Devlet seyirci kaldı
İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın, Batman Valiliği'nin 507 bin dolarlık silah ithalatındaki pürüzlü noktalarla ilgili olarak önceden uyarıldığı, ama uyarının dikkate alınmadığı ortaya çıktı
Silah aldığımız doğrudur
MUŞ- Muş Valisi Aslan Kütük, Muş'ta herhangi bir özel birlik kurulmadığını belirterek, "silah alımı doğrudur" dedi. Vali Kütük, valiliği döneminde silah ithal edildiği ve bunların kaybolduğu iddia edilen Batman Eski Valisi ve Merkez Valisi Salih Şarman'ın Muş'a da 1995 yılında silah alındığı yönündeki açıklamasına cevap verdi. Vali Kütük, "Muş'ta terörle mücadele için herhangi bir özel birlik kurulmamış. Ancak silah alımı doğrudur, bunda da bir usûlsüzlük sözkonusu değildir" dedi. Silahların 1995 yılında alındığını doğrulayan Vali Kütük, 300 adet kalaşnikof ve 67 makineli tüfeğin kayıp olmadığını bildirdi. Vali Kütük, şunları söyledi: "Alınan bu silahların kayıtları mevcuttur. Herhangi olumsuzluk yoktur. Zaten böyle bir olumsuzluk olsaydı mülkiye müfettişleri bizde inceleme başlatırlardı. Böyle bir incelemede şu anda sözkonusu değildir. Terörle mücadelede Batman'da olduğu gibi bir özel birlik kurulması Muş'ta sözkonusu değildir. Malzemeler ise Muş Alay Komutanlığı'nda kayıtlı ve burada halen kullanılmaktadır."

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...