YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Eğitimde depremli siftah

İSTANBUL- Eğitim ikinci yarı yıla yine deprem şokuyla başladı. Bolu'da, dün sabah 08.56'da meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından 09.13'te gelen artçı , öğrenci ve öğretmenleri tedirgin etti. İstanbul'da da hissedilen deprem sonrası geçen yıl eğitim dönemi başlarken yine depreme yakalanan öğrenci ve öğretmenler, korkuyla sınıflara girdiler. 13 Eylül tarihinde Marmara bölgesindeki, 5 kişinin öldüğü 5.8 şiddetindeki depremle geçen öğretim yılına giren öğrenciler, yarıyıl tatilininin sona erdiği dün de okullarına 5.0 şiddetindeki depremle başladılar.

"Okullar bir gün tatil"

Bolu ile Mengen arasında meydana gelen depremin ardından Mengen'deki Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi binası hasar gördü ve Mengen, Gerede, Dörtdivan ve Yenicağa'da ilköğretim okulları ve liselerde öğretime bir gün ara verildi. İstanbul, Ankara ve çevre illerden de hissedilen artçı depremde, Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi binasının hasar gördüğü öğrenildi. Yaklaşık 400 kişinin öğrenim gördüğü okuldaki hasar nedeniyle yatılı öğrencilere izin verildiği bildirildi. Bazı binaların ise çatısında çökme meydana geldi. 12 Kasım depreminde hasar gören Türkbeyli Cami'nin de duvar ile kirişlerinde çatlaklar oluştu. Okulların ikinci yarısındaki ilk gününde meydana gelen deprem, çocukların ruh sağlığını da olumsuz yönde etkiledi. Psikiyatri Uzmanı Doktor Ahmet Kibaroğlu, depremin neden olduğu gerginlik ve paniğin öğrencilerin derse konsantre olmalarını engelleyeceğini söyledi. Kibaroğlu, "Bu yüzden yeni öğretim yılında da deprem korkusunu üzerlerinden henüz atan minikler, deprem yüzünden derslerede zorluklar yaşayabilirler" dedi. Deprem konusunda öğrencilere okullarda açıklayıcı bilgiler verilmesi gerektiğini söyleyen Dr. Kibaroğlu, depremle ilgili okullarda yaptırılacak tatbikatlarla öğrencilerin deprem korkularının bir nebze de olsa azaltılabilineceğini ifade etti. Kibaroğlu, öğrencilerin özellikle paniğin yolaçabileceği tehlikeler konusunda uyarılması gerektiğini böyledi.

15 milyon öğrenci dersbaşı yaptı

İkinci yarıyılda da eğitim sistemindeki sorunlar ektinliğini artırarak sürecek. Öğretmen ve derslik eksikliği, taşımalı eğitim faciası, İHL ve diğer meslek liselerinin yaşadığı terkedilmişlik, bu yarı yılda da etkilerini devam ettirecek. Kesintisiz eğitim yüzünden gelecekleri tehliye giren İHL ve diğer Meslek Liseleri ise öğrenci azlığı yüzünden kapanmamak için mücadele ediyor.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...