YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


'Çok aday zenginliktir'

FP lideri Recai Kutan, genel başkan adaylarından Abdullah Gül ve Bülent Arınç'ın parti yönetmeye ehliyeti ve liyakatı olduğunu belirterek, kongrede sportmence yarışacağını söyledi

İSTANBUL- Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, "14 Mayıs büyük kongresinde genel başkan adaylarından birisi de benim" dedi. Kutan, partisince İstanbul'da düzenlenen toplantı sonrası gazetecilerin genel başkanlık konusundaki sorularını yanıtladı. Recai Kutan, bir soru üzerine şunları söyledi: "Bazı partilerde akla ikinci bir isim gelmez. Ancak Fazilet Partisi'nde bir kalemde 3 isim ortaya çıkıyor. Bu FP'nin zenginliğidir. Kaldı ki gerek Bülent Arınç, gerek Abdullah Gül ve bundan sonra çıkması muhtemel arkadaşlarımız, her türlü göreve ehliyeti, liyakatı olan arkadaşlarımızdır. Dolayısıyla ben bu durumu memnuniyetle karşılıyorum."

Bence onlar değişlmeli

Kutan, "FP'de bir değişim mi var?" sorusuna da şu ceva.bı verdi: "Hayır. FP zaten baştan beri bu anlayış içerisindeydi. Dolayısıyla bazı olayları, bazı gelişmeleri yanlış yorumlayarak, 'FP özeleştiri yaptı, değişime uğramaktadır', bu iddialar yanlıştır ve ben diyorum ki, bu iddiada bulunanlar en başta kendi kendilerine özeleştiri yapsınlar ve kendilerini değiştirsinler."

'İstifa' sözü geçti ama...

"İstifa edip, genç liderlerin önünü açmaya hazır mısınız?" şeklindeki soruya da Kutan, şu karşılığı verdi: "Partimizin 14 Mayıs büyük kongresinde genel başkan adaylarından birisi de benim. İstifa etmeyi de düşünmüyorum. Bir ara yetkili kurullarımızda bir istifa sözü geçti. Ancak bu bazılarının yorumladığı gibi 'efendim yönetim iyi değil, ayrılması lazım' o anlamda değil. Gelişen bazı hadiselere, bazı arkadaşlarımın tabiriyle, şok bir reaksiyon gösterme bakımından benim ve hatta gerekirse bazı kurulların istifa etmesi teklifi geldi. Ancak bu teklif yetkili kurullarımızın hiçbirinde itibar görmedi. Dolayısıyla istifa etmeyi düşünmüyorum ve 14 Mayıs seçimlerinde de genel başkan adayı olarak sportmence bir yarışmanın içerisine gireceğim."

Millet egemenliği devlete devredilmiş

Türkiye'de egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu söylemlerinin doğru olmadığını işaret eden Kutan, Türkiye'de millet eğemenliğinin devlete devredildiğini, devletin de bunu millet adına kullandığını ifade etti. Kutan, "Türkiye'de milli iradeyi millet adına TBMM kullanır. Ancak, milli iradeye ortaklar getirilmiştir. Bu bağlamda Türkiye'deki rejimin adına gerçek anlamda demokrasi denemez" dedi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...