YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Hatemi: Destan yazalım

TAHRAN- İran Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, kadın, erkek, genç, bütün halkın seçimlere katılmasını istedi. Hatemi, başkent Tahran'ın kuzey kesiminde, Cameran Hüseyniye'deki 2474 nolu sandıkta oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, halkın seçimlere katılımı çok olduğu oranda Meclis'in, milli iradenin temsilcisi olma özelliğinin artacağını söyledi. Hatemi, ''İnşallah 6. meclis seçimleri halkımızın tarihinin en şanlı anlarından biri olur ve halkımız, ülkenin aydın gördüğümüz geleceğini güçlü bir meclisle hızla gerçekleştirmek için, tüm vücuduyla ve istekle sandıkların başına gelir ve düşünce ve öngörü ile seçimini yapar'' dedi. Hatemi, 2474 no'lu sandığa geldiğinde görevlilerden bir oy pusulası aldı ve bir masaya oturarak dikkatle oy vereceği adayların adını yazıp, oy pusulası üzerinde adayları kodladıktan sonra oyunu kullandı. Dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ise, oy verme süresinin başlamasından 15 dakika sonra, 110 nolu sandıkta, kalabalık bir kameraman, gazeteci ve foto muhabiri grubunun önünde oy kullandı. "Bu işleri öğrendik" diyen Hamaney, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, halktan "Hem rejimin hem de kendilerinin yüzünü ağartacak bir şekilde geniş olarak seçimlere katılmasını" istedi.

İlk Yahudi aday

İlk sonuçların oy verme işleminin bitiminden sonraki ilk 24 saat içinde alınması bekleniyor. Küçük ve az nüfuslu şehirlerde sonuçların açıklanmasına 24 saat içinde başlanırken, 4,5 milyon seçmeni, 3 binden fazla sandığı ve 800'den fazla milletvekili adayı olan başkent Tahran'da, sonuçlarının alınmasının 3 hafta sürebileceği ileri sürüldü. Bu arada, devrimden sonra ilk kez Yahudi azınlıktan bir kadının da milletvekili adayı olduğu bildirildi. İran'da resmen tanınan dini azınlıklardan Yahudiler'in Meclis'e gönderecekleri 1 milletvekili için bu yıl 4 aday olduğu belirtildi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...