YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Beyannamede 250 dolar olarak gösterilen kalaşnikoflar 215 dolara satın alındı

Silah skandalı büyüyor

BATMAN Valiliği'nin, Bulgar Kintex firmasından satın aldığı silahların, kaçak olmayan kısmının da, beyannamelerdeki fiyatın altında satın alındığı ortaya çıktı.

ANKARA- Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, "Devlet rutin dışına çıkabilir" diyerek savunduğu Batmangate skandalına her gün yeni bir boyut ekleniyor. Daha önce fahiş fiyatlarla satın alındığı tespit edilen kaçak silahlardan sonra, kaçak olmayan silahların da beyannamelerdeki fiyatlardan daha ucuza satın alındığı belirlendi. Dönemin Batman Valisi Salih Şarman da olayı doğrulayarak, bildirimlerde yer alan fiyatların, firmayla yapılan pazırlıklar sonucu daha da indirildiğini söyledi. Şarman, kaçak silahların olduğundan çok daha pahalıya satın alındığı yolundaki iddiaların ise doğru olmadığını öne sürdü. Batman Valiliği'nin, 1994-1995 yıllarında Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararlarıyla, Kintex firmasından satın aldığı 2 milyon 623 milyon dolarlık silahlarla ilgili skandal büyüyor. Olayın patlak vermesinden sonra konuyla ilgili inceleme başlatan Gümrük Müsteşarlığı müfettişleri, beyannamelerdeki silah fiyatları ile gerçek fiyatlar arasında fark olduğunu tespit ettiler. Valiliğinin, yurda kaçak girdiği tespit edilen 507 bin 375 dolarlık silahların yanında, gümrüğe ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'na bildirilerek getirdiği diğer silahları beyan edilen fiyattan daha ucuza satın alındığı belirtildi. Örneğin, 250 dolar olarak beyan edilen kalaşnikof silahın, Kintes firması yetkililerince daha sonra yapılan pazarlık sonucu, 215 dolardan satın alındığı kaydedildi. Bu tür indirimlerin mermi alımlarında da yapıldığı belirtildi.

Şarman: Silahlar ucuza alındı

Dönemin Batman Valisi Salih Şarman da olayı doğrulayarak, bildirimlerde yer alan fiyatların, daha sonra firmayla yapılan pazırlıklar sonucu daha da indirildiğini söyledi. Şarman, kaçak silahların olduğundan çok daha pahalıya satın alındığı yolundaki iddiaların ise doğru olmadığını öne sürdü. Şarman, 1200 dolara satın alındığı iddia edilen kalaşnikofların, geniş özellikleri olduğunu belirterek, "İddia edildiği gibi 300-350 dolarlık kalaşnikof silahlar, 1200 dolara satın alınmamıştır. Biz, Çin ve Bulgaristan'da 300-350 dolara satılan kalaşnifların tanesini 215 dolara satın aldık. 1200 dolara satın alınan silahların ise, daha gelişmiş özellikleri var" diye konuştu.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

Turkcell ihaleye hazırlanıyor
GSM ihalesine girme hakkı bulunmayan Turkcell'in yeni şirketlerin kullanacağı banda uygun istasyonlar kurduğu belirlendi. Bu gelişme, Turkcell'in ihaleye hazırlığı şeklinde yorumlanıyor.
Kalbi çatışmaya dayanamadı

'Kafamı karıştırmayın'
İstanbul Çocuk Meclisi üyesi 5 yaşındaki Behram Zengin, bir gazetede yayınlanan 'fotoroman haber' üzerine basın toplantısı yaparak, "Bu benim kafam değil, kafamı karıştırmayın" dedi.
'Pişmanlık' furyası İTİRAFÇI olmak için başvuran Tunç hakkında İçişleri Bakanlığı'nca olumlu cevap verilmesinden sonra, Hizbullah'a mensup sanıklar, Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak için dilekçe vermeye başladılar.
İSLAMİ HAREKETLER VE SİYASAL İSLAM Sorun dayatmacılıkta Siyasal İslam tartışmasında sorun devletin dayatmacılığında düğümleniyor. İslam'ı ve halkın tarihi-kültürel mirasını yok sayan devletin özgürlükçü bir demokrasi ile taçlanması mümkün görünmüyor.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...