YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


'Kafamı karıştırmayın'

İstanbul Çocuk Meclisi üyesi 5 yaşındaki Behram Zengin, bir gazetede yayınlanan 'fotoroman haber' üzerine basın toplantısı yaparak, "Bu benim kafam değil, kafamı karıştırmayın" dedi.

İSTANBUL- İstanbul Çocuk Meclisi üyesi 5 yaşındaki Emir Behram Zengin, bir gazetenin 16 Şubat tarihli nüshasında kendisi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ve eski başkan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili "fotoroman haber" üzerine basın toplantısı düzenledi. Belediye'de gerçekleştirilen ve 5 dakika süren toplantıda, Zengin, bir çerçevenin arkasında, üzerinde gazetenin 16 Şubat tarihli nüshası ve oyuncak arabalar bulunan küçük bir masada oturarak, "Bu kafa benim kafam değil, kafamı karıştırmayın" dedi. Zengin, Gürtuna'nın gazetede ünlü sihirbaz David Copperfield olarak nitelendirilmesine ithafen, basın mensuplarına "Size lokum vereceğim" diyerek masaya koyduğu üzeri kapalı tabaktan çıkan Medya isimli tavşana marul yedirdi. Basın mensuplarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Emir Behram Zengin, açıklamasının ardından, diğer bütün sorulara "Toplantı bitmiştir" şeklinde cevap verdi. Emir Behram Zengin'in annesi Aysel Zengin de, oğlunun, hayalleri olan bir çocuk olduğunu belirterek, Emir'in gazetede kendisini o halde gördüğünde hem komik bulduğunu, hem de şaşırdığını söyledi.

Fotoğrafın öyküsü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak çalışan İstanbul Çocuk Meclisi'nin, karne döneminde kırık not alan çocukların psikolojik sorunlarına yardımcı olmak amacıyla oluşturulan Karne Sendromu Hattı'nın çalışmalarıyla ilgili olarak birkaç gün önce düzenlenen basın toplantısında, Gürtuna'nın tören öncesinde üzeri örtü ile kapatılmış büyük bir çerçeveyi açınca, içinden, karnesindeki kırık notlar nedeniyle intihar eden Sina Keçelioğlu'nun resmini elinde taşıyan Behram Zengin adlı çocuk çıkmıştı. Ancak bir gazete, toplantıyı "şaka haber" şeklinde değerlendirerek, fotoğraflarda küçük Zengin'in başı üzerine Recep Tayyip Erdoğan'ın başını fotomontaj yaparak olayı karikatürize etmişti.

 

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...