YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


İkinci ihanet Uygurlar'a

Ecevit'in Moskova'da Çeçenler'in terörist olduğuna dair anlaşma imzalamasından sonra, İçişleri Bakanı Tantan da Pekin'de, Doğu Türkistan Müslümanları'nın terörist olduğuna dair imza attı. Uygur Türkleri konusunun terörizme karşı mücadele kapsamında gözden geçirildiğini kaydetti.

PEKİN- Başbakan Bülent Ecevit'in, Moskova'ya giderek şimdiki Devlet Başkan Vekili Viladimir Putin'le Çeçenler'in terörist olduğuna dair anlaşma imzalaması skandalından sonra, İçişleri Bakanı Saadettin Tantan da Pekin'de Doğu Türkistan Müslümanları'nı terörist sınıfına sıkacak anlaşmaya imza attı. Türkiye ile Çin arasında özellikle Ecevit'li koalisyonlar sırasında güçlenen askeri ve ticari ilişkiler, Çin'in Orta Asya'daki özgürlük hareketlerini kısıtlamaya yönelik Özbekistan ve diğer Türk Cumhuriyetleri'yle imzaladığı güvenlik anlaşmalarıyla paralellik arzediyor. ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın genelgesiyle Doğu Türkistan davasını savunanların Türkiye'deki bütün faaliyetleri yasaklandıktan sonra, Ankara ile Pekin arasında ardı ardına yapılan anlaşmalarla Türkiye Doğu Türkistan konusunda Çin'de bir dizi taahhütlerde bulundu. Bölgenin Çin'in bir iç meselesi olduğunu ve Türkiye'nin bölgedeki özgürlük hareketlerine yönelik her türlü desteği engelleyeceği garantisini veren Ankara, Çeçenler'den sonra Doğu Türkistan halkına da büyük darbe vurdu.

'Uygur Türkleri terörist'

Türkiye ile Çin arasındaki ilk ikili güvenlik işbirliği anlaşması Pekin'de imzalandı ve Tantan dün Türkiye'ye döndü. Tantan, Çin tarafının kendilerine Falun Gong tarikatıyla ilgili bilgi verdiğini belirten Tantan, görüşme sırasında Doğu Türkistan'daki Uygur Türkleri konusunun terörizme karşı mücadele kapsamında gözden geçirildiğini kaydetti. Tantan, Çin Kamu Güvenlik Bakanı Jia Chunwang'la Pazartesi günü yaptığı iki saatlik görüşmenin ardından 'sınır ötesi suçlara karşı işbirliği anlaşması' imzaladı. 12 maddeden oluşan anlaşma, bilgi ve tecrübe değişimi, eğitim ve teknik destek, uluslararası terörizm, yasadışı uyuşturucu ve silah trafiği konusunda işbirliği, insan kaçakçılığı, sahte para basma konularını kapsıyor.




Kağıda basmak için tıklayın.

İflas mı, tasfiye mi?
İRAN seçimlerini kapak yapan The Economist, Siyasal İslâm'ın geleceği ile İslam ve demokrasi arasındaki ilişkiyi tartıştı. Siyasal İslâm'ın bittiği iddiasının yanlış olduğunu, ancak bir çok İslâm ülkesinde 'tasfiye edilmeye' çalışıldığını vurgulayan dergi, İslâm dünyasındaki kötü idarelerin sorumlusunun İslâm olamayacağını yazdı.
Hatemi: Destan yazalım

Aliyev katarakt ameliyatı oldu
WASHINGTON- ABD'yi ziyaret etmekte olan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Baltimore kentinde başarılı bir katarakt ameliyatı oldu. Muayene için Johns Hopkins Üniversitesi'ne gelen Aliyev'e görülen lüzum üzerine katarakt ameliyatı yapıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı basın servisinden verilen bilgiye göre ameliyat çok başarılı geçti ve Aliyev hastaneden ayrıldı.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...