YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Dinimize sahip çıkacağız

Her kesimden vatandaşın 'demokrasi ve özgürlükler' konusunda mutabakat sağladığını belirten ANAP lideri Yılmaz, "Dinimize mutlaka sahip çıkacak, istismar edilmesine izin vermeyeceğiz" dedi

ANKARA- ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, hangi kesime mensup bulunursa bulunsun, Türk vatandaşlarının büyük çoğunluğunun, farklı amaçlarla da olsa demokrasi, temel hak ve özgürlüklerin evrensel standartlarının Türkiye'de de hakim olması konusunda mutabakat içinde olduklarını söyledi. Yılmaz, Bilkent Otel'de "ANAP Teşkilat İçi Eğitim Programı"nın açılışında konuştu. Anavatan Partisi'nin, dünyadaki büyük gelişimi 17 yıl önce gördüğünü belirten Yılmaz, partisinin Türkiye'yi, serbest piyasa ekonomisi ve hürriyetçi sisteme yönelttiğini söyledi. Amaçlarının, Avrasya'nın kalbinde yer alan Türkiye'yi küresel bir güç haline getirmek olduğunu ifade eden Yılmaz, Türkiye'nin jeopolitik konumunun ve sahip olduğu genç nüfusun avantajlarına dikkati çekti.

Demokraside milli mutabakat

Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hangi kesime mensup bulunursa bulunsun vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu farklı amaçlarla da olsa demokrasi, temel hak ve özgürlüklerin evrensel standartlarının ülkemizde de hakim olması konusunda mutabakat içindedir. Fikir, inanç ve etnik temelli kaygılar çerçevesinde şekillenen toplum yapımız içinde evrensel standartlar içinde mutabakata varılabilmesi, ülkemizin geleceği adına umut verici bir gelişmedir."

Eleştirilerimiz yankı buldu

Mesut Yılmaz, devlet, demokrasi, cumhuriyet, vatandaş, siyaset gibi temel kavramlar ve sorun alanları konusunda yaptıkları tespit ve eleştirilerin toplumda büyük yankı bulduğunu, bunun da mutabakatın zeminini hazırladığını savundu.

Özgürlükler kısıtlanmayacak

Yılmaz, "Demokrasinin, hak ve özgürlüklerin istismarı durumu var ise bunun çaresinin, özgürlüklerin kısıtlanarak demokrasinin yaralanmasında değil, hukuk devleti sınırları içinde bulunmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Ahlakın, dürüstlüğün, sadece geçmişin değil, geleceğin de üstün değerleri olduğunu ifade eden Yılmaz, "Dinimize mutlaka sahip çıkacağız. Yüce dinimizin değerlerini asla siyasi istismar konusu yapmayacağımız gibi, böyle bir niyete ve fiile müsaade de etmeyeceğiz" dedi.




Kağıda basmak için tıklayın.

FP referandumda ısrarlı
FP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, öncelikle 'cumhurbaşkanını halk seçsin' görüşünde olduklarını, ancak bu teklif reddedilirse 5+5'i değerlendireceklerini söyledi.
Demirel kararsızlığı
İktidar ve muhalefet partilerinde Demirel'in kalması ya da gitmesi yönündeki görüşler birbiriyle çatışıyor. Partiler, 'bunalım' endişesiyle Demirel'e mahkum olma sıkıntısı arasında sıkıştı
11-19 MART TATİL Kurban Bayramı tatili 9 gün
ANKARA- Bakanlar Kurulu, 11-19 Mart arasındaki tarihin Kurban Bayramı nedeniyle resmi tatil ilan edilmesini kararlaştırdı. Başbakan Bülent Ecevit'in başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nun yaklaşık 3.5 saat süren toplantısından sonra açıklama yapan Hükümet Sözcüsü ve Devlet Bakanı Tunca Toskay, Kurban Bayramı tatilinin hafta sonu ile birleştirilerek 11-19 Mart tarihleri arasında 9 gün olarak belirlendiğini bildirdi. Kurulun 5 maddelik gündemi görüştüğünü kaydeden Toskay, Enerji Bakanı Cumhur Ersümer ve DSİ yetkililerinin Çoruh Havzası'nda kurulacak olan Yusufeli Barajı hakkında bilgi sunduklarını söyledi. Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan'ın Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Görüşme Usulleri Kanun Tasarısı'nı kurula sunduğunu belirten Toskay, tasarının bazı maddelerinde değişiklik yapıldıktan sonra öncelikli yasa tasarıları arasında Meclis'e sunulmasının benimsendiğini söyledi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...