YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


'Pişmanlık' furyası

İTİRAFÇI olmak için başvuran Tunç hakkında İçişleri Bakanlığı'nca olumlu cevap verilmesinden sonra, Hizbullah'a mensup sanıklar, Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak için dilekçe vermeye başladılar.

DİYARBAKIR- Güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlarda yakalanan ve sevkedildikleri adli mercilerce tutuklanan Hizbullah örgütüne mensup sanıklar, peşpeşe Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak amacıyla dilekçeler vermeye başladı. Başvuru dilekçeleri Diyarbakır DGM Başsavcılığı'nca incelemeye alınırken, örgüt hakkında ilk kez itiraflarda bulunan Abdülaziz Tunç'un yaptığı başvuruya olumlu yanıt verildi.

Yetkililer, İstanbul Beykoz'da sağ yakalanan örgütün sözde üst düzey sorumluları Edip Gümüş ve Cemal Tutar'ın da aralarında bulunduğu 10'un üzerindeki örgüt mensubunun Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak amacıyla yaptığı başvurularının incelendiğini söylediler.

Ana dava, Diyarbakır DGM'de

Terör örgütü Hizbullah'a yönelik yurt genelinde başlatılan operasyonlar devam ederken, yakalanan ve sözde üst düzey sorumlularının da aralarında bulunduğu örgütle ilgili ana dava, Diyarbakır DGM Başsavcılığı'nca açılacak. Başsavcılık, bu amaçla Diyarbakır'da saldırılarda bulunmuş olan tüm sanıkların hazırlık evrakını istemeye başladı. Terör örgütünün çıkış yeri olması nedeniyle örgütün sözde tüm üst düzey sorumlularının da ana davada sanık olarak yargılanacaklarını belirten yetkililer, şöyle dediler: "Bu davada, örgütün yakalanan sözde üst düzey sorumlularının yanı sıra Diyarbakır'da eylem yapan sanıklar da yer alacak. Oldukça geniş kapsamlı bir iddianame hazırlanacak. Ana davayla ilgili başlattığımız çalışmalar çerçevesinde, örgütün sözde askeri kanat sorumlusu Mahmut Demir ile ilgili hazırlık evrakı Ankara DGM Başsavcılığı'ndan, Adıyaman'da yakalanan ve Diyarbakır'daki mezar evleri gösteren Abdülkudüs Yersiz'in hazırlık dosyası da Malatya DGM Başsavcılığı'ndan istendi. Bunlara benzer, Diyarbakır'da eylem yapan diğer tüm sanıkların hazırlık dosyaları istenerek, burada birleştirilecek."

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...